Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Yaz Aylarında Su Tüketiminin Önemi

İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Kıdır, yaz aylarında terleme ve buharlaşma sonucu artan sıvı kaybının yerine konmamasının organ fonksiyonlarını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor. Güneş çarpmasının hayati bir tehdit oluşturabileceğini belirten Doç. Dr. Kırdır, belirtileri fark edildiğinde hızlı müdahalenin önemli olduğunu söylüyor.

‘Yaz Aylarında Su Tüketimi Artmalı’

Sağlıklı bir vücut için suyun temel bir gereksinim olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Kıdır, “Hücrelerin, dokuların ve organların görevlerini yerine getirebilmesi için yeterli su alımı şarttır. Özellikle yaz aylarında terleme ve buharlaşma sonucu artan sıvı kaybının yerine konmaması ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” diyor.

‘Risk Grubundakiler Dikkat’

Sıcak havalarda dikkat edilmesi gereken grupları belirten Doç. Dr. Kıdır, ileri yaştaki bireyler, kalp hastaları, diyabet ve hipertansiyon hastaları, böbrek yetmezliği olanlar ve çocukların sıvı kaybına karşı daha hassas olduklarını ifade ediyor. Bu kişilerin yeterli sıvı alımına özen göstermesi gerektiğini söylüyor.

‘Güneş Çarpması Hayati Tehdit Oluşturabilir’

Güneş çarpmasının ciddiyetine değinen Doç. Dr. Veysel Kıdır, “Uzun süre güneş altında kalmak ve yeterli sıvı alımı yapmamak vücut ısısının artmasına ve güneş çarpmasına neden olabilir. Bu durumda hemen serin bir yere alınmalı, kıyafetleri çıkarılmalı ve vücut suyla ıslatılmalıdır” diyor.

‘Meyve, Kola, Çay Suyun Yerini Tutmaz’

Su yerine meyve suyu, kola veya çay gibi içeceklerin tercih edilmemesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Kıdır, bu içeceklerin suyun yerini tam anlamıyla tutmadığını vurguluyor. Ayrıca, çay ve kahvenin idrar söktürücü etkisi nedeniyle sıvı kaybını artırabileceğini söylüyor.

‘Vücut Ağırlığına Göre Su Hesabı’

Yaz aylarında su ihtiyacının artacağını ifade eden Doç. Dr. Kıdır, genellikle kilo başına 35 CC üzerinden su ihtiyacının hesaplandığını belirtiyor. Ancak sıcak havalarda terleme ve buharlaşma ile yaşanan kayıpların göz önünde bulundurularak bu miktarın artırılması gerektiğini söylüyor.

Related Posts

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Güzel görünüm yetmez, doğru nefes şart! ‘“Burun estetiği, yaşam kalitesini de artırıyor’

Son yıllarda burun estetiği yalnızca estetik kaygılarla değil, solunum sağlığını iyileştirme amacıyla da tercih ediliyor. Kulak Burun Boğaz ve Yüz Estetiği Uzmanı Prof. Dr. Esin Yalçınkaya fonksiyonel burun estetiğinin sadece dış görünüm değil, sağlıklı bir yaşamın da anahtarı olduğunu söyledi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Samsun’da kazada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın (16) 2 böbrek, 2 kornea, kalp ve karaciğeri, 6 kişiye umut oldu. Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır, “Biz 9 senedir Samsun’dayız. Vatandaşların bize çok iyilikleri oldu. Biz de buna bir karşılık göstermek istedik” dedi.