Türkiye’den Suriye hamlesi! Teklif Şara’dan geldi, silah tedariki başlıyor

Türkiye, Suriye‘de demokratikleşme ve terörün sona erdirilmesi konusunda destek vererek yeni yönetimi destekliyor. Ülkeye gelişmiş saldırı ve savunma silahları tedarik etmeye hazırlanıyor.

TÜRK SUBAYI ASKERİ DANIŞMAN OLARAK ATANACAK

Güvenlik kaynaklarına göre, Türk subayı Suriye Savunma Bakanlığı’nda askeri danışman olarak görev yapacak. Ayrıca, silah paketinde savaş uçakları, hava savunma sistemleri ve zırhlı araçlar da bulunuyor.

TEKLİF ŞAM YÖNETİMİ TARAFINDAN YAPILDI

Türkiye, Suriye ordusunun yeniden yapılandırılmasında önemli bir rol üstlenecek. Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Ankara ziyaretinde bu teklifi dile getirerek iş birliğini artırmayı hedefliyor.

ORTAK YOL HARİTASI BEŞTEPE’DE BELİRLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Şara arasında yapılan görüşmede, ortak bir yol haritası belirleme konusunda anlaşmaya varıldığı bildiriliyor. Bu adım, iş birliğini güçlendirmeyi ve bölgedeki istikrarı sağlamayı amaçlıyor.

Tuzla Escort
Kartal Escort
Pendik Escort
Gebze Escort
Ümraniye Escort
İstanbul escort