Türk mobilya devi rekor fiyatı satıldı. Onların alacağını kimse tahmin etmiyordu. FETÖ bağlantısı ortaya çıkmıştı

Bellona Mobilya, Bayileri Tarafından Satın Alındı!

Türkiye’nin önde gelen mobilya markalarından Bellona, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından gerçekleştirilen ihaleyle yeni sahiplerine devredildi. 6 Nisan’da İstanbul Esentepe’deki TMSF binasında yapılan ihalede, Bellona Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin tüm hisseleri, Bellona bayilerinin oluşturduğu aynı adı taşıyan şirket tarafından 8 milyar 100 milyon TL’ye satın alındı. Şirket, 7 milyar TL muhammen bedel ile satışa sunulmuştu ancak beklentilerin üzerinde bir teklif alındı.

Türk mobilya devi Bellona’nın satışı bugün gerçekleşti. FETÖ bağlantısı ortaya çıkmıştı.

FETÖ BAĞLANTISI

2016 yılında Boydak Holding’in FETÖ ile ilişkilendirilmesi sonucu Bellona, TMSF yönetimine devredilmişti. Bu süreçte Boydak Holding’e bağlı Bellona ve İstikbal gibi markalar, kayyum tarafından yönetilmekteydi. Bellona’nın satışıyla TMSF, devlet varlıklarını ekonomiye kazandırma hedefine büyük bir adım atmış oldu.

İHRACATTA GÜÇLÜ BİR OYUNCU

123 ülkeye ihracat gerçekleştiren Bellona, modern tasarımları ve yüksek kaliteli üretimiyle küresel pazara damgasını vuruyor. Şirket bayileri, markanın değerini koruyarak büyütmeyi hedefliyor. İhalenin ardından Rekabet Kurumu’nun onay süreci başladı.

BAYİLER PATRON OLDU

Bellona bayileri tarafından oluşturulan şirket, markayı devralarak yönetimi ele aldı. Bu adım, bayilerin markaya duyduğu güveni ve sektörel dayanışmayı gösterdi. Yeni sahipler, Bellona’yı daha rekabetçi bir konuma taşımaya hazırlanıyorlar.

İSTİKBAL DE SATILACAK

TMSF’nin bünyesinde bulunan diğer bir mobilya devi olan İstikbal’in de yakın zamanda satışa çıkarılması bekleniyor. İstikbal’in ihalesi, mobilya sektöründe yeni gelişmelerin habercisi olarak görülüyor.

Bellona’nın bayiler tarafından devralınması, sektöre olumlu bir hava katmıştır. Uzmanlar, bu tür satın almaların yerli üretimi güçlendireceğini ve istihdamı artıracağını belirtmektedir. Bellona’nın yeni döneminde küresel pazarda daha etkin bir rol oynaması beklenmektedir.

Related Posts

Yaşlıların “finansal istismarına karşı” kurumsal çözümler devreye alınıyor

15 Haziran Dünya Yaşlı İstismarı Farkındalık Günü’nde yaşlılara yönelik istismara karşı farkındalık oluşturulması amaçlanırken, kurumlar “ekonomik istismar” kapsamında söz konusu vatandaşların suistimale uğramaması için yapılması gerekenleri aktardı.

Bakanlık açıkladı: Yabancı turist sayısı nisanda rekor kırdı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçen yıl nisan ayında yüzde 39,74 olan tesis doluluk oranını bu yıl yüzde 41,12’ye çıktığını ve yabancı turist sayısında rekor kırıldığını duyurdu.

Belediye meclisi onayladı: En sık kullanılan hat öğrencilere 1 lira oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, haziran ayı meclis toplantısında, öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Menteşe-Akyaka güzergahında öğrenci biniş ücretini 1 TL olarak belirledi.

İnşaat maliyetlerindeki artış 54 ayın en düşüğüne geriledi

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış nisanda yüzde 22,69’a gerilerken, bu veri son 54 ayın en düşük artışı olarak kayıtlara geçti.

Türkiye gerçeği devletin verilerinde

2025 yılının ilk dört ayında kamu kurumları yoksullukla mücadele için 114 milyar 702 milyon 433 bin TL ödedi sosyal yardım alan kişi sayısı 20 milyona yükseldi.

AKM’de 5G’yle sanat deneyimi

Türk Telekom, ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) teknolojiyle sanatı birleştiren yeni bir uygulama başlattı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, 5G altyapısına sahip kültür ve sanat merkezi AKM’de hayata geçirdiği yenilikçi uygulamayla, sanatseverlerin etkinliklere kesintisiz bir şekilde erişimini mümkün hale getirdi.