Hekimlere yönelik şiddeti teşvik eden AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam hakkında Türk Tabipleri Birliği’nden açıklama geldi.
Açıklamada, “Konuşmasında, halkın vergileri ile yapılacak ve sonra aile hekimlerine para karşılığı kiralanacak olan tesisi kendisinin veya partisinin cebinden yapılan büyük bir lütuf gibi göstermesi, kendini milletin vekili değil sahibi gibi gören kibirli anlayışın yansımasıdır. Asla kabul edemeyeceğimiz bu anlayıştan daha üzücü ve dehşet verici olan ise Sarıçam’ın konuşmasında sağlık emekçilerini hedef göstermiş olmasıdır.” denildi.
“BU ZİHNİYETİ ESEFLE KINIYORUZ”
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
-Sağlık alanında yaşanan bütün sorunların sebebi 20 yıldır uygulanan özelleştirmeci politikalarken bunu gözlerden kaçırmak için suçu sağlık çalışanlarına yükleyen ve halka hedef olarak gösteren bu zihniyeti esefle kınıyoruz.
-Sağlıkta şiddetin sebebi tam da bu zihniyettir. Bu zihniyet yüzünden her gün onlarca hekim ve sağlık emekçisi şiddete uğramakta, yaralanmakta, hayatını kaybedenler olmaktadır. Bu kışkırtmalar sonucu öldürülen arkadaşlarımızın anıları hafızamızda canlılığını korurken, pek çok hekim ve sağlık çalışanı sağlıkta şiddet yüzünden mesleğinden uzaklaşmakta, şiddet görmeyeceği branşlara, çalışma ortamlarına, ülkelere yönelmektedir.
“SUÇA TEŞVİK ETMEKTE”
-Sağlığı yönetenlerin bir halk sağlığı sorunu haline getirdikleri sağlıkta şiddetle mücadele etmemeleri bir gerçek olarak ortada iken bu türden kışkırtmalarla işlenecek suçlara ortak oldukları da açıktır.
-Ahmet Gökhan Sarıçam açıkça ifade ettiği gibi halkı sağlık çalışanlarına karşı kışkırtarak suç işlemekte, suçu teşvik etmektedir.
“YASAL SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ”
-Türk Tabipleri Birliği olarak kendisiyle ilgili yasal süreçleri başlatacağımızı belirtiyor, Sağlık Bakanlığını, büyük özveri ile kaldırılması imkansız bir iş yükü altında çalışan hekimler ve sağlık emekçilerinin haklarını korumaya, bu sorumsuz açıklamayı yapan milletvekili ile ilgili yaptırımlar için girişimde bulunmaya, sağlıkta şiddet ile etkili bir şekilde mücadele etmeye çağırıyoruz.”
More Stories
Kahvehanede, çay ocağının başında ölü bulundu
İstanbul’da Yabancı Terörist Gözaltına Alındı
AHG’den İstanbul Barosu Başkanı Kaboğlu ve yönetimine açılan davaya tepki: Tüm hukuki yol ve imkanları kullanacağız