Trump: Panama Kanalı’nı Çinli askerler yönetiyor

Trump’ın İronik Noel Mesajı: “Panama Kanalı’nı Ele Geçiren Çinli Askerler”

Amerika Birleşik Devletleri’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Truth Social adlı sosyal medya platformunda Noel için ironik bir mesaj paylaştı. Mesajında, “Herkese, özellikle de Panama Kanalı’nı yasa dışı şekilde kontrol eden Çin askerlerine mutlu Noeller.” diyerek dikkatleri üzerine çekti.

Trump, Panama Kanalı’nın 110 yıl önce inşa edildiğini ve ABD’nin inşa sırasında 38.000 kişiyi kaybettiğini ve yıllık bakım için büyük miktarlarda para harcadığını vurguladı. Ancak, kanalın kontrolünün ellerinde olmadığını savunan Trump, durumu değiştirmenin zamanının geldiğini ifade etti.

Aynı zamanda, Trump daha önce dile getirdiği Kanada’nın ABD’nin 51. eyaleti olması gerektiği düşüncesine vurgu yaparak, Kanada Başbakanı Justin Trudeau için “vali” ifadesini kullandı. Donald Trump’ın bu açıklamaları, Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino ve Panamalılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Görsel için tıklayınız.

Related Posts

Tunç Soyer’den mesaj: “Alnım ak, başım dik”

İzmir Büyükşehir Belediyesi soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Başkan Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

İtalya’da aşırı sıcaklar nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti

İtalya’da artan sıcaklık nedeniyle 53 yaşındaki ve 47 yaşındaki iki kişi sıcaktan fenalaşarak hayatını kaybetti. Aşırı sıcaklar nedeniyle rahatsızlananların ve acil servislere sıcak çarpması şikayetiyle başvuranların sayısı artarken 18 kentte kırmızı alarm verildi.

İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı

Türkiye güne, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görev sürecini kapsayan operasyonla başladı. Hayatta olmayan bir kişi de gözaltı listesinde yer aldı.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan İzmir’deki operasyonlara sert tepki: ‘Yaratmaya çalıştığınız algıya milleti ikna edemediniz, edemeyeceksiniz!’

Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İzmir’de CHP’ye yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu ülke her sabah yeni bir hukuksuzlukla, yeni operasyonlarla, yeni kumpaslarla uyanmak zorunda mı? Ülkenin gerçek gündemini, milletin dertlerini konuşmaya hiç mi izin vermeyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Bir oyuncakla en genç milyarder oldu: İşte arkasındaki fikir

Başta Asya ülkeleri olmak üzere ‘Labubu’ bebeği çılgınlığı, dünyada sürüyor… Bebekleri üreten Pop Mart şirketinin kurucusu Wang Ning ise ülkesi Çin’in en zengin 10 kişisi arasında kendisine yer buldu. Peki, bu bebekler nasıl bu kadar para kazandırdı?

Lise öğrencileri böcek ilacından zehirlendi 18 kişi hastaneye kaldırıldı

Tokyo’nun doğusundaki bir lisede böcek ilacı spreyine maruz kalan 17 öğrenci ve 1 okul yetkilisi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.