Suriye’ye DSÖ tarafından gönderilen tıbbi yardım malzemeleri İstanbul’a ulaştı

DSÖ, Suriye’ye Sağlık Yardımı Ulaştırmaya Başladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Suriye’de yeni bir dönemin başladığını belirterek, Suriye’de yaşayanlara sağlık yardımı ulaştırmaya başladı. DSÖ’nün desteğiyle, Travma Acil Cerrahi Kitleri (TESK) ve temel ilaçları içeren 50 tonluk tıbbi malzeme, İstanbul Havalimanı’na getirildi ve gümrük işlemlerinin ardından Suriye’ye ulaştırılmak üzere TIR’larla Mersin’e gönderilecek.

AB İnsani Yardım fonundan alınan malzemeler arasında, acil durumlarda travma bakımı için özel olarak tasarlanmış cerrahi aletler, anestezi malzemeleri ve sterilizasyon malzemeleri içeren kitler bulunmaktadır. Ayrıca, hastanelerin ve kliniklerin hem acil hem de rutin ihtiyaçlarına cevap verebilmelerini sağlamak amacıyla, yaygın hastalıkları tedavi etmek ve hastalık salgınlarını önlemek için temel ilaçlar da yardım malzemeleri arasında yer almaktadır.

Related Posts

Çorum’da 5. kattaki balkondan düşen engelli kişi yaşamını yitirdi

Çorum’da evinin balkonundan düşerek ağır yaralanan engelli kişi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İzmir’de 133 kişi gözaltında

İzmir’de düze.nlenen operasyonda 133 şüpheli gözaltına alındı.

X’e ‘algoritma’ soruşturması

X’e ‘algoritma’ soruşturması

Ümit Özdağ’ya 2 yıl hapis ve siyasi yasak istendi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis ve siyasi yasak istendi.

Hitler’e övgü şarkısının ardından binlerce kişi imza topladı; Kanye West’in sahne alacağı festival iptal edildi!

Hitler’e övgü şarkısının ardından binlerce kişi imza topladı; Kanye West’in sahne alacağı festival iptal edildi!

Araç refüje çarptı, 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı

Kars’ın Selim ilçesinde, refüje çarparak devrilen otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti, biri ağır 4 kişi yaralandı.