Samsun Şehir Hastanesi’nde çalışan sağlık personeline sunulan iftar menüsü, porsiyonların yetersizliği nedeniyle sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı. 8 Nisan 2026 tarihinde bir sağlık çalışanı tarafından paylaşılan fotoğraf, hastanede görev yapan personelin karşılaştığı durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Uzun ve zorlu mesailer sonrası iftar açan sağlık görevlileri için hazırlanan menünün içerikleri, adeta eleştiri konusu haline geldi.
Yemek menüsünde yer alan bir kase çorbanın, küçük bir porsiyonda tavuklu patates yemeği, bir mandalina ve kapalı su, sağlık çalışanlarının ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldı. Sosyal medya platformu X’te bu durumu paylaşan bir sağlık çalışanı, “Emeklerimize yazık” diyerek tepkisini dile getirdi.
“Bu Porsiyon Yeterli Değil” Görseli paylaşan sağlık çalışanı, hastane yönetiminin bu kısıtlı porsiyonlarla ilgili savunmalarını eleştirerek, “Samsun Şehir Hastanesi’ndeki iftar yemeği menüsü, bu kadar az miktarların yeterli olduğunu iddia ediyorlar. 7/24 çalışan personelin hak ettiği yemeği bize sunmuyorsunuz. Hakkımızı helal etmiyoruz bilesiniz” ifadelerini kullandı.
Yetkili Makamlara Çağrı Sağlık çalışanı, maruz kaldıkları haksız durumu duyurmak amacıyla paylaşımında Samsun Valiliği, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü gibi önemli isimleri etiketleyerek, duruma müdahale etmeleri için çağrıda bulundu.
Sağlıkhaberi.net’in Yorumu: Şifa Dağıtan Ellere Hakkı Verilmelidir Samsun’dan gelen bu iftar menüsü, yalnızca bir hastane için değil, Türkiye genelindeki pek çok kamu hastanesinde yaşanan benzer sorunların bir yansımasıdır. Yoğun mesai saatleri boyunca çalışan sağlık personeline sunulan bu kadar yetersiz bir yemek, emeklerine saygısızlık olarak görülmektedir.
Gelen şikayetler üzerine menünün yeterli olduğu savunmasının yapılması, durumu daha da vahim hale getirmektedir. Sağlık çalışanlarının motivasyonu ve enerjisi, doğrudan hastaların yaşam kalitesini etkileyen önemli unsurlardır. Bu nedenle, sağlık sisteminin çalışanlarını yeterli ve sağlıklı bir şekilde besleyememesi, çalışma barışını tehlikeye atmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın hastane yemek ihale süreçlerinde yalnızca “en düşük maliyet” kriterinden ziyade, “kalite ve kalori” standartlarını da göz önünde bulundurması gerekmektedir. Şifa dağıtan personelin, standartları karşılamayan yemeklere mahkum edilmemesi gerektiği unutulmamalıdır.