Nijerya’da akaryakıt tankeri patladı: 15 ölü

Enugu’da Akaryakıt Taşıyan Tanker Patladı: 15 Kişi Hayatını Kaybetti

Nijerya’nın güneyindeki Enugu eyaletinde meydana gelen akaryakıt taşıyan tanker patlaması faciasında 15 kişi hayatını kaybetti. Enugu eyaletine bağlı Udi kasabasında gerçekleşen patlama, henüz belirlenemeyen bir sebeple meydana geldi.

Olayda, aralarında 3 çocuğun da bulunduğu 15 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. Patlama sonucunda çıkan yangın ise 6 aracı küle çevirdi. Bu üzücü olayın ardından bölgede büyük bir üzüntü hakim.

Nijerya’da akaryakıt taşıyan tankerin patlamasıyla yaşanan benzer bir trajedi de kuzeydeki Niger eyaletinde gerçekleşmiş, 18 Ocak’ta meydana gelen olayda 96 kişi hayatını kaybetmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Almanya ve Çin arasında uçak krizi: Çin ordusu lazerle hedef aldı

Almanya, Çin savaş gemisinin Kızıldeniz’de görev yapan Alman keşif uçağını lazerle hedef aldığını duyurdu. Berlin, olayın ardından Çin Büyükelçisini Dışişleri’ne çağırdı. Avrupa Birliği, Pekin’in bölgede artan askeri varlığına karşı alarma geçti.

Brezilya Başkanı’nından, Trump’ı tedirgin eden açıklama: ‘Dünya İmparator istemiyor’

Trump’ın BRICS’i “Amerikan karşıtı” ilan etmesine Brezilya Başkanı Lula “Dünya bir imparator istemiyor” sözleriyle yanıt verdi. Zirvede doların küresel rolü ve ek tarifeler tartışıldı. Çin ve Rusya yaptırımlara karşı iş birliğini savundu. Endonezya ve Malezya ise ABD ile denge arayışında.

Putin’in görevden aldığı bakan ölü bulundu

RUSYA’nın Ukrayna’ya yönelik sürdürdüğü savaş her geçen günle kendisine de ağır fatura ödetmeye başladı.

Almanya’da yangın alarmı! Patlamaya hazır mühimmat müdahaleyi tehlikeye atıyor

Almanya’nın doğusundaki Thüringen, Saksonya ve Brandenburg eyaletlerinde yaklaşık beş gündür devam eden orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Sıcak hava dalgası, şiddetli rüzgarlar ve su teminindeki güçlükler, yangınların kontrol altına alınmasını …

DEM Parti İmralı heyeti, Erdoğan’la görüşecek

DEM Parti İmralı Heyeti, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de bir araya gelecek.

Teksas’ta can kaybı artıyor

Texas’ın merkezinde yaşanan ani sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı, 15’i çocuk olmak üzere 67’ye yükseldi. Kayıpların bulunması için yoğun arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.