Netanyahu’dan Osmanlı çıkışı: Geri dönmeyecek

İsrail Başbakanı Netanyahu: Arjantin Devlet Başkanı Milei’nin Ziyareti ve Osmanlı İmparatorluğu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’nin ziyareti sırasında yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, İsrail Meclisi genel kurulunda yaptığı konuşmada, Arjantin’in 19. yüzyılın ikinci yarısında Yahudiler için bir sığınak haline geldiğini ve bu durumun sadece Doğu Avrupa’dan değil, Osmanlı İmparatorluğu’ndan da Yahudilerin ekonomik zorluklar ve antisemitizmle mücadele etmek için kaçtığını iddia etti.

“Osmanlı Geri Dönmeyecek”

Netanyahu, Osmanlı İmparatorluğu’na atıfta bulunurken, “Bazıları benimle aynı fikirde olmasa da, Osmanlı İmparatorluğu’nun yakın zamanda geri döneceğini düşünmüyorum, dönmeyecek.” dedi.

Yahudilerin Arjantin’e yerleşme sürecinde büyük rol oynayan Maurice de Hirsch’e de değinen Netanyahu, Thedor Herzl’in Arjantin’i tercih etmese de Yahudiler için önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

Netanyahu, 1967’deki Doğu Kudüs’ün işgaline değinerek, “58 yıl önce Kudüs’ü birleştirdik ve buradaki tüm dostlarım adına söz veriyorum, bir daha bölünmeyecek.” sözleriyle iddiasını ortaya koydu.

Kudüs’te İnanç Özgürlüğü Tartışmaları

İsrail’in Doğu Kudüs’te Müslüman ve Hristiyan Filistinlilere yönelik inanç ve ibadet özgürlüğüne getirdiği kısıtlamalar bilinmesine rağmen, Netanyahu, İsrail’in Kudüs’te inanç özgürlüğünü garanti altına alan bir devlet olduğunu savundu.

Netanyahu, konuşmasında İran’la ilişkilere de değinerek, İsrail’in İran’la yürüttüğü mücadelede önemli adımlar attıklarını ancak tehdidin sürdüğünü belirtti.

Related Posts

Çorum’da 5. kattaki balkondan düşen engelli kişi yaşamını yitirdi

Çorum’da evinin balkonundan düşerek ağır yaralanan engelli kişi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İzmir’de 133 kişi gözaltında

İzmir’de düze.nlenen operasyonda 133 şüpheli gözaltına alındı.

X’e ‘algoritma’ soruşturması

X’e ‘algoritma’ soruşturması

Ümit Özdağ’ya 2 yıl hapis ve siyasi yasak istendi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis ve siyasi yasak istendi.

Hitler’e övgü şarkısının ardından binlerce kişi imza topladı; Kanye West’in sahne alacağı festival iptal edildi!

Hitler’e övgü şarkısının ardından binlerce kişi imza topladı; Kanye West’in sahne alacağı festival iptal edildi!

Araç refüje çarptı, 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı

Kars’ın Selim ilçesinde, refüje çarparak devrilen otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti, biri ağır 4 kişi yaralandı.