Meğer dizideki zehirli mantar gerçekmiş

Manchester Üniversitesi Araştırması: Küresel Isınma Mantar Türlerini Artırabilir

Manchester Üniversitesi’nden araştırmacılar, küresel ısınma sonucunda ölümcül olarak adlandırılan Aspergillus fumigatus ve Aspergillus flavus gibi mantar türlerinin yayılma ihtimalinin artabileceğini ortaya koydu.

Zayıf bağışıklık sistemine sahip bireylerde ölümcül akciğer hastalığına neden olabilen Aspergillus fumigatus, bu mantarın yaşam alanının 2100 yılına kadar %77 oranında genişleyebileceğini belirtti.

DİZİDEKİ KURGU GERÇEK OLABİLİR

“The Last of Us” adlı dizide, Cordyceps mantarının insanları zombilere dönüştürdüğü bir senaryo ele alınıyor. Gerçekte, Cordyceps mantarı böcekleri enfekte ederek davranışlarını kontrol edebilir. Bilim insanları, mantarların insan vücut sıcaklığına uyum sağlama becerisinin artmasıyla, benzer tehditlerin ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor.

Related Posts

Trump’tan İngiltere ile ‘Dünyayı sarsacak anlaşma’ açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump resmi X hesabından yaptığı açıklamada İngiltere ile vergiler konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Son dakika… Vatikan’da beyaz duman… Papa seçildi

Vatikan’daki Sistine Şapeli’nin bacasından beyaz duman yükseldi. Kardinaller üçüncü oylamada yeni Papa’yı seçti.

Erdoğan’dan Irak Başbakanı Sudani ile ortak açıklama: PKK, FETÖ ve DEAŞ’a karşı mücadelenin sürdürülmesinde kararlılıyız

Erdoğan’dan Irak Başbakanı Sudani ile ortak açıklama: PKK, FETÖ ve DEAŞ’a karşı mücadelenin sürdürülmesinde kararlılıyız

Elazığ’da sağanak ve dolu etkili oldu

Elazığ’da sağanak ve dolu hayatını olumsuz etkiledi.

Murat Ongun’dan X tepkisi: ‘İstanbul’dan korkuttu, Silivri’den tüketti’

İBB soruşturmasında tutuklu bulunan Medya AŞ Genel Müdürü Murat Ongun, X’te Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun hesabının engellenmesine ilişkin olarak sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Ekrem İmamoğlu’na cezaevindeyken bile çelme takmaya çalışmak, tek kelimeyle tükenmişliktir” dedi.

‘Yumuşak Güç’ün yaratıcısı Joseph Nye hayatını kaybetti

ABD’de “yumuşak güç” kavramının teorisyenlerinden siyaset bilimci Joseph Nye, 88 yaşında yaşamını yitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir