Lübnan’ın yeni kabinesi belli oldu

Lübnan’da siyasi krizin sona ermesiyle yönetimde görev alacak kabine belli oldu.

Kabineye dair açıklama Lübnan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapıldı.
Geçici başbakanlık görevini yürüten Necib Mikati’nin istifasının cumhurbaşkanı Jozef Avn tarafından kabul edildiği belirtildi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ayrıca Nevvaf Selam ile birlikte, 24 bakandan oluşan hükümetin kurulması hakkındaki kararnameyi de onayladı.

Avn yeni kabinenin bütün Lübnanlılara hizmet edeceğini söyledi.

Lübnan Başbakanı Selam ise yeni hükümetin vatandaşlar ve devlet arasındaki güveni sağlamaya çalışacağını belirtti.

Arap ülkeleri ve uluslararası toplumun güveninin de gözetileceğini sözlerine ekledi.

Nevvaf Selam başbakanlığındaki kabinenin resmi olarak göreve başlaması için meclisten güvenoyu alması gerekiyor.

Ülkede 2 yıldan uzun süren boşluk ve siyasi krizin sonrasında 9 Ocak’ta Jozef Avn ülkenin 14. Cumhurbaşkanı seçilirken, Uluslararası Adalet Divanı Başkanlığı görevini yürüten Nevvaf Selam ise 13 Ocak’ta yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.

Related Posts

Çorum’da 5. kattaki balkondan düşen engelli kişi yaşamını yitirdi

Çorum’da evinin balkonundan düşerek ağır yaralanan engelli kişi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İzmir’de 133 kişi gözaltında

İzmir’de düze.nlenen operasyonda 133 şüpheli gözaltına alındı.

X’e ‘algoritma’ soruşturması

X’e ‘algoritma’ soruşturması

Ümit Özdağ’ya 2 yıl hapis ve siyasi yasak istendi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis ve siyasi yasak istendi.

Hitler’e övgü şarkısının ardından binlerce kişi imza topladı; Kanye West’in sahne alacağı festival iptal edildi!

Hitler’e övgü şarkısının ardından binlerce kişi imza topladı; Kanye West’in sahne alacağı festival iptal edildi!

Araç refüje çarptı, 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı

Kars’ın Selim ilçesinde, refüje çarparak devrilen otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti, biri ağır 4 kişi yaralandı.