Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Kadirli Sebze Hali Kapanma Noktasında: Esnaf Denetim İstiyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki sebze hali, kapanma tehlikesi ile karşı karşıya. Hal esnafı, iş yapamadıklarından ve korsan ticaretten şikayetçi.

Esnaf, denetimlerin artırılmasını ve korsan ticaretin önlenmesini istiyor. Bir esnaf, “Eskiden satışlar 50-60 kat daha fazlaydı. Şimdi ise durum vahim, bu gidişle ben dükkanı kapatmak zorunda kalacağım” dedi.

Kadirli’de Sadece 7-8 Kişi Kaldı

Hal esnafı, Kadirli’deki sebze halinin eskiden 28 dükkanı olduğunu ancak şimdi sadece birkaç dükkanın kaldığını belirtti. Korsan satıcıların girişine izin verilmemesi gerektiğini vurguladılar.

Rüstem Akboğa isimli esnaftan alınan bilgiye göre, Kadirli sebze hali müşteri kaybediyor ve esnaflar kapanmak zorunda kalıyor. Akboğa, “Kadirli sebze hali gerçekten çok kötü durumda. Müşterilerimizin çoğu Osmaniye veya Adana’ya gidiyor. Halin durumu gerçekten iç açıcı değil. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

Denetimlerin sıkılaştırılması gerektiğini savunan esnaf, vergi kaçakçılığına göz yumulmaması gerektiğini dile getirdi.

“Korsan Satış Bizleri Bitirdi”

Başka bir esnaf olan Aytaç Alıcı, korsan satışların sektörü bitirdiğini vurgulayarak, denetimlerin yeniden başlatılması gerektiğini belirtti.

Korsan satışlar sebebiyle artık günlük olarak çok az ürün satabildiklerini belirten Alıcı, “Eskiden gün içinde 10-15 ton hatta 20 ton satış yapıyorduk. Şu anda halde sadece 7-8 kişi kaldık ve durum oldukça kötü. Eğer bu şekilde devam ederse ben dükkanı kapatmak zorunda kalabilirim. Denetimler şart” dedi.

“Emekli Vatandaşlar da Mağdur Durumda”

Emekli bir vatandaş ise, haldeki durumun kendilerini olumsuz etkilediğini söyleyerek, “Emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorum ancak korsan satışlar ve denetimsizlik nedeniyle maddi sıkıntı yaşıyorum. Durumumuz her geçen gün kötüleşiyor” ifadelerini kullandı.

Başka bir vatandaş ise, halin ucuz ve kaliteli ürünler sunduğu için tercih ettiklerini belirterek, “Ucuz ve kaliteli ürünler için hal en iyi seçenek. Burada alışveriş yapmak bize uygun geliyor” diye konuştu.

Related Posts

Yaşlıların “finansal istismarına karşı” kurumsal çözümler devreye alınıyor

15 Haziran Dünya Yaşlı İstismarı Farkındalık Günü’nde yaşlılara yönelik istismara karşı farkındalık oluşturulması amaçlanırken, kurumlar “ekonomik istismar” kapsamında söz konusu vatandaşların suistimale uğramaması için yapılması gerekenleri aktardı.

Bakanlık açıkladı: Yabancı turist sayısı nisanda rekor kırdı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçen yıl nisan ayında yüzde 39,74 olan tesis doluluk oranını bu yıl yüzde 41,12’ye çıktığını ve yabancı turist sayısında rekor kırıldığını duyurdu.

Belediye meclisi onayladı: En sık kullanılan hat öğrencilere 1 lira oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, haziran ayı meclis toplantısında, öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Menteşe-Akyaka güzergahında öğrenci biniş ücretini 1 TL olarak belirledi.

İnşaat maliyetlerindeki artış 54 ayın en düşüğüne geriledi

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış nisanda yüzde 22,69’a gerilerken, bu veri son 54 ayın en düşük artışı olarak kayıtlara geçti.

Türkiye gerçeği devletin verilerinde

2025 yılının ilk dört ayında kamu kurumları yoksullukla mücadele için 114 milyar 702 milyon 433 bin TL ödedi sosyal yardım alan kişi sayısı 20 milyona yükseldi.

AKM’de 5G’yle sanat deneyimi

Türk Telekom, ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) teknolojiyle sanatı birleştiren yeni bir uygulama başlattı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, 5G altyapısına sahip kültür ve sanat merkezi AKM’de hayata geçirdiği yenilikçi uygulamayla, sanatseverlerin etkinliklere kesintisiz bir şekilde erişimini mümkün hale getirdi.