Hükümet düşmüştü: Hollanda Başbakanı Dick Schoof istifa etti

Geert Wilders PVV Partisini Koalisyondan Çekti, Hükümet Düştü

Hollanda’nın Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, göçmen politikalarındaki anlaşmazlık nedeniyle partisini koalisyon hükümetinden çekti. Wilders, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Göçmen planımız için onay yok. Koalisyon anlaşmasında değişiklik yok. PVV koalisyonu terk ediyor.” ifadelerini kullandı.

PVV lideri, sabah saatlerinde gerçekleşen koalisyon toplantısında göçmen konusundaki taleplerinin kabul edilmemesi üzerine diğer parti liderlerine partisini hükümetten çektiğini duyurdu.

Dick Schoof’un İstifa Kararı

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, PVV’nin koalisyondan ayrılmasının ardından istifasını Hollanda Kralı Willem Alexander’a sundu. Schoof, mevcut hükümetin geçici olarak görev yapmaya devam edeceğini ve güvenlikle ilgili konularda ilerleme sağlamaya çalışacağını açıkladı.

Eski istihbarat başkanı olan Schoof, Temmuz 2024’te göreve başladığından bu yana yaklaşık 11 ay başbakanlık görevini yürüttü. Koalisyon ortakları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle istifa eden Schoof’un durumu, Hollanda siyasetinde yeni bir kriz döneminin başlangıcını işaret ediyor.

Wilders’in 10 Maddelik Göç Planı Krizi

Wilders, Mayıs ayının sonlarında düzenlediği bir basın toplantısında hükümete rest çektiğini ve sabrının tükendiğini açıkladı. Hazırladığı 10 maddelik göç planının birkaç hafta içinde uygulanmaması durumunda koalisyonu sonlandıracağını belirtmişti.

PVV lideri Wilders’in sert göç politikaları tutumu, koalisyon ortakları tarafından kabul edilmedi. Bu durum, hükümet içinde gittikçe artan gerilimin doruğa ulaşmasına neden oldu.

Related Posts

Bakan Tekin’den tartışma yaratacak ‘başörtüsü’ sözleri: Bir kez daha CHP’yi hedef aldı

AKP Erzurum’un düzenlediği bayramlaşma programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP’yi bir kez daha başörtüsü üzerinden hedef aldı. Tekin, “Bağırıyorlar, çağırıyorlar ama ‘bizim iktidarımızda başörtüsü problemi olmayacak’ demiyorlar” ifadelerini kullandı.

Tamir atölyesinde iki araç alev alev yandı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yanan iki otomobil kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı.

Gaziantep’te ağzında sigara ile tanker kapağını açtı! Sonrası korkunç…

Gaziantep’in Nizip ilçesinde, bir yağ fabrikasında meydana gelen tanker patlamasında 27 yaşındaki Bekir A. ağır yaralandı.

Mehmet Metiner Kılıçdaroğlu ile ilgili o detaya dikkat çekerek anlattı: CHP ortadan ikiye ayrılır

26. Dönem AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, canlı yayında CHP’de yaşanan şaibeli kurultay ve Kemal Kılıçdaroğlu krizi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiyi dizayn edeceğini ancak genel başkan olmayacağını ifade eden Metiner, “Eğer telkinlere uyup devam kararı alırsa ‘Partiyi toparlayabilirim’ derse ben partinin ortadan ikiye ayrılacağı kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

İzmir seçimlerinde hayal kırıklığına uğrayan Binali Yıldırım yeniden sahneye çıktı

Daha önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçimi kaybeden Binali Yıldırım işçilerin greve gittiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dair düşüncelerini paylaştı. Yıldırım, “Güzel İzmirlilere bir kez daha düşünmelerini istirham ediyorum. Çöp dağlarına bakarak bu çağda bu şartlarda İzmir bu rezilliği hak ediyor mu?” dedi.

Cemil Tugay’dan ‘bordro’ açıklaması… Sosyal medyadan isyan etti: ‘Yıllardır yalan söyleyenlere sözüm; yeter artık!’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, DİSK Genel-İş Sendikası yöneticilerinin bir bordro paylaşarak belediye çalışanlarının düşük maaş aldığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.