Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye’nin güneyindeki durum ele alındı. Bakan Fidan, Suriye’deki çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi ve sükunetin sağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca taraflar arasında varılmış olan anlayışın uygulanmasının önemine değindi.
Bakan Fidan, İsrail’in Suriye topraklarına yönelik müdahalelerinin sorunu daha da büyüttüğünü ve Suriye’nin toprak bütünlüğü, birliği ve egemenliğine yönelik her türlü saldırının bölgesel barış çabalarına zarar verdiğini vurguladı. Ayrıca terör örgütlerinin Suriye’nin güneyindeki durumdan istifade etmesine kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi.
Bakan Fidan, ABD’nin Suriye’de oynadığı yapıcı rolü desteklediklerini belirtti. Türkiye’nin çatışmaların ve gerginliğin kalıcı biçimde sona erdirilmesi için ABD ve diğer ülkelerle çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca Suriye halkının geleceğini inşa etmek için yakalanan fırsatın kaçırılmaması gerektiğini vurguladı.
Görüşmede Gazze’deki durum ve ateşkes müzakerelerinde gelinen aşama da değerlendirildi. Bakan Fidan, kalıcı ateşkesin bir an önce tesis edilmesini ve bölgeye insani yardımın ulaştırılması gerektiğini belirtti.