Gazze ‘kıtlık bölgesi’ ilan edildi

Filistin Başbakanı Gazze’yi Kıtlık Bölgesi İlan Etti

Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, Ramallah’ta Bakanlar Kuruluna bağlı kriz yönetim merkezinde basın toplantısı düzenledi. Mustafa, Gazze’yi kıtlık bölgesi ilan ettiklerini ve Birleşmiş Milletler dahil tüm ülkeleri uluslararası insancıl hukuk gereğince acil bir şekilde harekete geçmeye çağırdıklarını belirtti.

Mustafa, uluslararası toplumdan açlığın bir savaş aracı olarak kullanılmasını yasaklayan BM kararlarının uygulanmasını isteyerek BM sisteminin Gazze’yi acil bir şekilde kıtlık bölgesi olarak ele almasını talep etti.

Filistin Başbakanı Mustafa, “Halkımıza yönelik saldırılarla ve açlıkla mücadele etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz; uluslararası toplumla hayatları kurtarmak ve yeniden inşa sürecine ulaşmak için kararlılıkla çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Ateşkes ve esir takası anlaşmasının birinci aşamasının sona ermesinin ardından 2 Mart’ta Gazze Şeridi’ne insani yardım girişlerini durduran İsrail, bölgede açlıktan çocuk ölümleri dahil büyük bir insani felakete neden oluyor. Su ve elektrik tedarikinin kesilmesi ve sınır kapılarının kapanması ise Gazze’deki Filistinlilerin zor şartlar altında yaşamalarına neden oluyor.

Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir el-Burş’un Mayıs ayında yaptığı açıklamada ise Gazze halkının yüzde 91’inin gıda krizi yaşadığı, yüzde 65’inin temiz içme suyuna ulaşamadığı ve çocukların ile emziren annelerin yüzde 92’sinin beslenme yetersizliğiyle karşı karşıya olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

Gazze’de açlıktan ölenlerin sayısının çoğunlukla çocuklar ve bebeklerden olmak üzere 57’ye ulaştığı bildirilmişti.

Related Posts

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan İzmir’deki operasyonlara sert tepki: ‘Yaratmaya çalıştığınız algıya milleti ikna edemediniz, edemeyeceksiniz!’

Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İzmir’de CHP’ye yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu ülke her sabah yeni bir hukuksuzlukla, yeni operasyonlarla, yeni kumpaslarla uyanmak zorunda mı? Ülkenin gerçek gündemini, milletin dertlerini konuşmaya hiç mi izin vermeyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Bir oyuncakla en genç milyarder oldu: İşte arkasındaki fikir

Başta Asya ülkeleri olmak üzere ‘Labubu’ bebeği çılgınlığı, dünyada sürüyor… Bebekleri üreten Pop Mart şirketinin kurucusu Wang Ning ise ülkesi Çin’in en zengin 10 kişisi arasında kendisine yer buldu. Peki, bu bebekler nasıl bu kadar para kazandırdı?

Lise öğrencileri böcek ilacından zehirlendi 18 kişi hastaneye kaldırıldı

Tokyo’nun doğusundaki bir lisede böcek ilacı spreyine maruz kalan 17 öğrenci ve 1 okul yetkilisi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gözler kurultay davasında: CHP Genel Merkezi’nde neler oluyor?

CHP’nin kurultay davası saat 10.00’da başlayacak. Hukukçular ve CHP yönetimi davanın ertelenmesi beklerken ‘mutlak butlan’ ya da ‘kayyum’ kararının da çıkabileceği konuşuluyor.

Türkiye’nin ciğerleri yanıyor: Birçok ilde orman yangını…

Türkiye’de havaların ısınmasıyla birlikte son 48 saatte 150’den fazla yangının çıktı. İzmir’in Menderes ve Seferihisar ilçelerinin sınırındaki bölgede çıkan yangına müdahale devam ederken Sakarya, Manisa, Balıkesir, İstanbul ve daha birçok kentteki alevler ekiplerce söndürüldü. Yangınlarla ilgili şu ana kadar 17 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. İşte yangınlarda son durum…

Soylu: Türkiye’nin Erdoğan’a 6-8 yıl daha ihtiyacı var

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, “Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a 6-8 yıl daha ihtiyacı var” dedi.