Ensar Vakfı skandalını 400 gün boyunca protesto eden psikoloğa tehdit!

Şanlıurfa’da Psikolog Emine Gizem Çetiner Tehdit Aldı

Şanlıurfa’da, 14 yaşındaki bir çocuğun istismar iddialarını kamuoyuna taşıyan psikolog Emine Gizem Çetiner, bu açıklamalarının ardından tehditler aldığını söyledi. Çetiner, Ensar Vakfı’nda yaşanan çocuk istismarını unutturmamak için başlattığı 400 günlük eylemi, bu nedenle geçici olarak durdurduğunu duyurdu. İddialarına göre, Şanlıurfa’da yaşanan çocuk istismarına dair olayı ifşa ettiğinde, mağdur çocuğu istismar ettiği öne sürülen muhtarın yakınları tarafından ciddi tehditler aldı.

Cumhuriyet’in haberine göre, Çetiner, tehditlerle başa çıkabilmek ve konuyu daha geniş bir kitleye taşıyabilmek adına yakında yeniden eyleme başlayacağını belirtti. Ayrıca, tehditlerin devam etmesi üzerine polise başvurarak koruma talebinde bulunduğunu ve bu tehditleri yetkililere bildirdiğini aktardı. “Kendi hayatımızın bir anlamda başrolü olmamıza bile izin verilmiyor,” diyerek, yaşadığı baskıları ve zorlukları ifade etti. Tehdit içeren aramaların ve yakınları tarafından yapılan uyarıların ardından, sürekli polis karakoluna gidip gelmek zorunda kaldığını ifade etti.

Çetiner, toplumsal destek çağrısında bulunarak, özellikle kadınların ve sivil toplum kuruluşlarının desteğinin önemini vurguladı ve başına bir şey gelmeden önce yanında olunmasının değerini dile getirdi. “Başıma bir şey geldiğinde yanımda olunması çok önemli bir şey değil, gelmeden önce yanımda olunmasının daha kıymetli olduğuna inanıyorum,” şeklinde konuştu.


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?



Related Posts

Bakan Tekin’den tartışma yaratacak ‘başörtüsü’ sözleri: Bir kez daha CHP’yi hedef aldı

AKP Erzurum’un düzenlediği bayramlaşma programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP’yi bir kez daha başörtüsü üzerinden hedef aldı. Tekin, “Bağırıyorlar, çağırıyorlar ama ‘bizim iktidarımızda başörtüsü problemi olmayacak’ demiyorlar” ifadelerini kullandı.

Tamir atölyesinde iki araç alev alev yandı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yanan iki otomobil kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı.

Gaziantep’te ağzında sigara ile tanker kapağını açtı! Sonrası korkunç…

Gaziantep’in Nizip ilçesinde, bir yağ fabrikasında meydana gelen tanker patlamasında 27 yaşındaki Bekir A. ağır yaralandı.

Mehmet Metiner Kılıçdaroğlu ile ilgili o detaya dikkat çekerek anlattı: CHP ortadan ikiye ayrılır

26. Dönem AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, canlı yayında CHP’de yaşanan şaibeli kurultay ve Kemal Kılıçdaroğlu krizi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiyi dizayn edeceğini ancak genel başkan olmayacağını ifade eden Metiner, “Eğer telkinlere uyup devam kararı alırsa ‘Partiyi toparlayabilirim’ derse ben partinin ortadan ikiye ayrılacağı kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

Hükümet düşmüştü: Hollanda Başbakanı Dick Schoof istifa etti

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (PVV) koalisyon hükümetinden çekilmesi sonrası istifasını Kral Willem Alexander’a sundu. Geert Wilders’in lideri olduğu PVV’nin göç politikalarındaki anlaşmazlık nedeniyle koalisyonu terk etmesi üzerine, Temmuz 2024’te göreve başlayan hükümet düştü.

İzmir seçimlerinde hayal kırıklığına uğrayan Binali Yıldırım yeniden sahneye çıktı

Daha önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçimi kaybeden Binali Yıldırım işçilerin greve gittiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dair düşüncelerini paylaştı. Yıldırım, “Güzel İzmirlilere bir kez daha düşünmelerini istirham ediyorum. Çöp dağlarına bakarak bu çağda bu şartlarda İzmir bu rezilliği hak ediyor mu?” dedi.