Çin’den dostluk anlaşması: İki panda Avusturya’ya gönderildi

Dev panda çifti Viyana’daki Schoenbrunn Hayvanat Bahçesi’ne transfer edildi

Çin’in Sichuan eyaletinden getirilen erkek panda He Feng ve dişi panda Lan Yun, Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Schoenbrunn Hayvanat Bahçesi’ne transfer edildi. Bu özel ziyaret, Çin ile Avusturya arasındaki dostluğun sembolü olarak 10 yıl boyunca devam edecek.

Çin Dev Panda Koruma ve Araştırma Merkezi, 2020 doğumlu olan pandaların farklı kişiliklere sahip olduğunu belirtti. Enerjik olan He Feng ve sakin olan Lan Yun, karantina ve uyum süreçlerini tamamladıktan sonra resmi bir karşılama töreniyle ziyaretçilere tanıtılacak.

Schoenbrunn Hayvanat Bahçesi Müdürü Stephan Hering-Hagenbeck, dev panda çiftinin korunmasına yönelik çalışmalara destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Nesli tükenme tehlikesi altındaki pandaların elçisi olacak bu yeni çifte hayranlıkla bakıyoruz.” dedi.

Related Posts

Hamaney İsrail savaşının ardından ilk kez kamuoyu karşısında

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıktı.

Silahlı saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuldu

Aydın’da bir kişi sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP’nin siyaseti artık karşılıksızdır, her yerden çok pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada CHP’yi sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “CHP’nin siyaseti artık karşılıksızdır. Her yerden çok pis kokular geliyor. Birinci parti olduklarını iddia etmeleri hayalden ibaret” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.

Son dakika… CHP kurultayı davasında yeniden ‘görevsizlik’ kararı

Son dakika haberi… CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin davada asliye ceza mahkemesi tekrar “görevsizlik” kararı verdi.

Yanındaki yolcunun mesajını gördü: Uçak acil iniş yaptı

Porto Riko’dan Teksas’a gitmekte olan bir American Airlines uçağı, bir yolcunun yanındaki yolcunun telefonunda gördüğü mesaj üzerine acil iniş yaptı.