CHP’den yeni gözaltı dalgasına peş peşe tepki: ‘İBB’nin kapısına kilit vurun da rahatlayın!’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Yönelik Operasyon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne yönelik operasyon sonucunda çok sayıda belediye bürokratı ve uzmanı hakkında gözaltı kararı alındı.

Operasyon kapsamında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu dahil olmak üzere 47 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasına göre, gözaltı kararı 53 kişi hakkında çıkarıldı ve İstanbul’un yanı sıra Ankara ve Tekirdağ’da da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi ve 47 kişi gözaltına alındı.

Emniyet ekipleri henüz gözaltına alınamayan altı kişiyi aramaya devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ev baskınlarının suçlamaları arasında “Suç İşlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve kurulan örgüte üye olma” ile “ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve nitelikli dolandırıcılık” bulunmaktadır.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ramazan Gültekin, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, Zabıtadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve diğer isimler de gözaltına alınanlar arasındadır.

CHP’den Operasyona Tepkiler

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, operasyona ilişkin yorumunda İBB’ye fiilen kayyum atanmış gibi göründüğünü belirtti ve operasyonun belediyenin işleyişini bozmak amacıyla gerçekleştirildiğini savundu.

Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İBB’ye yapılan operasyonun geniş çaplı olduğunu ve belediyenin çalışamaz hale getirilmek istendiğini ifade etti.

Başarır ‘Sazlıdere’ye Dikkat Çekti

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) Kanal İstanbul güzergahındaki TOKİ konutlarına yıkım kararı alınmasının ardından İBB’ye operasyon yapıldığını dile getirdi.

Başarır, sosyal medya paylaşımında, İBB’nin yıkım projelerine karşı çıktığını ve operasyonun bu sebeple düzenlendiğini belirtti.

CHP’li Bulut: İBB’nin Kapısına Kilit Vurun da Rahatlayın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, İBB’ye yapılan operasyona tepki göstererek, belediyenin üst düzey yöneticilerinin gözaltına alınmasının hukuksuz olduğunu savundu.

Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iktidarın belediyenin işleyişini engellemeye çalışarak rantçılara destek verdiğini ifade etti.

CHP’li Selin Sayek Böke: ‘Amaçları Çok Açık…’

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İBB’ye yapılan operasyonun İSKİ’nin Kanal İstanbul güzergahındaki yıkım kararının ardından gerçekleştirildiğini belirtti ve operasyonun siyasi amaçlar taşıdığını savundu.

Böke, operasyonun belediyeyi etkisiz hale getirme ve rant projelerine engel olma amacı taşıdığını vurguladı.

CHP’li Emir: Yıkım Kararı Alan İSKİ’ye Şafak Operasyonu 

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, İBB’ye ikinci dalga operasyonun ardından İSKİ’ye yapılan operasyona ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Emir’in paylaşımında, yıkım kararı alan İSKİ yöneticilerinin gözaltına alındığı ve operasyonun iktidarın siyasi amaçlarını desteklemek için düzenlendiğini öne sürdü.

Related Posts

Siirt’te sobadan çıkan kıvılcımlar evi küle çevirdi

Siirt’in Kurtalan ilçesinde sobadan çıkan kıvılcımlar sonucu çocuklar kendilerini dışarı attı, ev yanarak kullanılmaz hale geldi.

Kanada’dan Gazze çıkışı: “Gıda siyasi bir araç olarak kullanılamaz”

Kanada Başbakanı Mark Carney, “İsrail hükümetinin ablukası” nedeniyle Gazze’deki gıda stoklarının tükenmesine ilişkin, gıdanın siyasi bir araç olarak kullanılamayacağını belirtti.

Kandilli’den İstanbul depremi raporu: “Artçılar 15-20 kilometrelik bir alanda yoğunlaştı”

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, İstanbul’da meydana gelen depremin ardından yayımladığı raporda, 445 artçı sarsıntının kaydedildiğini belirtti. Ayrıca raporda, artçıların 15-20 kilometrelik bir alanda yoğunlaştığı vurgulandı.

Ukrayna, fotoğrafları paylaştı: Vatikan’da Trump-Zelenski görüşmesi

Ukrayna ve ABD liderleri, Beyaz Saray’da kameralar önünde tartışmalarının ardından bugün Papa Francis’in cenazesi dolayısıyla ziyaret ettikleri Vatikan’da bir araya geldi.

İBB’ye operasyonlarda 2. dalga… Özgür Çelik ‘zaman ayarlı’ diyerek tepki gösterdi: ‘Bu rant hırsı nedir, kimlere sözler verildi?’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bu sabah İBB’ye yönelik gerçekleştirilen operasyona ilişkin “Bu rant hırsı nedir ya? Bu memleket kimlere parsel parsel satıldı ya? Kimlere sözler verildi? Bu ne hırs yani? Dün tebligat yapan adamı bugün gözaltına almak bu neyin hırsı? Kime sözler verildi? Buraların sözü kime verildi” dedi.

Turgut Tuncay Önbilgin kimdir? İBB Eski Genel Sekreteri Turgut Tuncay Önbilgin neden gözaltına alındı?

İBB’ye yürütülen operasyonlar kapsamında İBB Eski Genel Sekreteri Turgut Tuncay Önbilgin gözaltına alındı. Peki, Turgut Tuncay Önbilgin kimdir? İBB Eski Genel Sekreteri Turgut Tuncay Önbilgin neden gözaltına alındı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir