Barış dönemi sona erdi: Dünya savaşı geldi çattı

İkinci Dünya Savaşı Sonrası “Uzun Barış Dönemi” Kabul Edildi: Ancak Tehlike Kapıda!

Nazi Almanyası’nın İkinci Dünya Savaşı’nda yenilgiye uğramasının 80. yıldönümünde, Hindistan ve Pakistan arasındaki tansiyonun artması, dünya için kıyamet senaryosunu bir adım daha yaklaştırdı. İngiliz Telegraph gazetesine göre, Üçüncü Dünya Savaşının ateşleyicisi belli değil ancak küresel bir savaşın yaklaştığı açıkça görülüyor.

Küresel çapta savaş tehlikesi artarken, bu kaosu önleyebilecek bir mekanizma bulunmuyor. ABD ve Sovyetler Birliği’nin geçici üstünlükleri Soğuk Savaş sonrası çok kutuplu bir dünya düzenine evrildi, ancak küresel kurumlar ve destekçileri yetersiz kaldı.

Avrupalı liderlerin kibrinin AB üyelerinin ekonomilerini ve toplumlarını yok ettiği bir dönemden geçiliyor. Roma İmparatorluğu’nun gücüne atıfla ortaya atılan “Pax Americana” terimi de gücünü yitiriyor.

ABD’nin artık ne barışı koruyacak güce ne de zenginliğe sahip olduğu belirtiliyor. Trump hükümeti, savunmacı bir geri çekilme yanlısı ve değiştirilmiş bir Monroe Doktrini öneriyor.

Dönüm Noktası 11 Eylül

ABD’nin 11 Eylül sonrası müdahaleleri hüsranla sonuçlandı ve ABD fonlarına dışa bağımlı hale geldi. Trump seçmenleri artık savaşlarda feda edilmek istemiyor ve ABD, dikkatsizlik ve kendi kendinden şüphe duymanın etkisi altında.

Avrupalılar, 30 yıllık barış sürecinde kazandıklarını kaybediyor ve Batı’nın askeri ve teknolojik yetersizliği göze çarpıyor. Artan pasifizm ve vatanseverlik karşıtlığı, Avrupa’nın savaş yeteneğini zayıflatıyor.

İHA’lar artık savaş alanının yeni tehdidi haline gelmiş durumda ve Avrupa’da savaşın kaçınılmazlığını hissettiriyor. Geçmişteki işaretler, günümüzde bir savaşın kapıda olduğunu gösteriyor.

Batı, Üçüncü Dünya Savaşı’na Hazır

ABD, Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya’da yapılan ankete göre, katılımcıların çoğunluğu önümüzdeki 5-10 yıl içinde dünya savaşı çıkacağına inanıyor. Nükleer bir savaş beklentisi hakim ve orduların kendini savunabileceğine dair güven zayıf.

Related Posts

İtalya’da aşırı sıcaklar nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti

İtalya’da artan sıcaklık nedeniyle 53 yaşındaki ve 47 yaşındaki iki kişi sıcaktan fenalaşarak hayatını kaybetti. Aşırı sıcaklar nedeniyle rahatsızlananların ve acil servislere sıcak çarpması şikayetiyle başvuranların sayısı artarken 18 kentte kırmızı alarm verildi.

İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı

Türkiye güne, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görev sürecini kapsayan operasyonla başladı. Hayatta olmayan bir kişi de gözaltı listesinde yer aldı.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan İzmir’deki operasyonlara sert tepki: ‘Yaratmaya çalıştığınız algıya milleti ikna edemediniz, edemeyeceksiniz!’

Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İzmir’de CHP’ye yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu ülke her sabah yeni bir hukuksuzlukla, yeni operasyonlarla, yeni kumpaslarla uyanmak zorunda mı? Ülkenin gerçek gündemini, milletin dertlerini konuşmaya hiç mi izin vermeyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Bir oyuncakla en genç milyarder oldu: İşte arkasındaki fikir

Başta Asya ülkeleri olmak üzere ‘Labubu’ bebeği çılgınlığı, dünyada sürüyor… Bebekleri üreten Pop Mart şirketinin kurucusu Wang Ning ise ülkesi Çin’in en zengin 10 kişisi arasında kendisine yer buldu. Peki, bu bebekler nasıl bu kadar para kazandırdı?

Lise öğrencileri böcek ilacından zehirlendi 18 kişi hastaneye kaldırıldı

Tokyo’nun doğusundaki bir lisede böcek ilacı spreyine maruz kalan 17 öğrenci ve 1 okul yetkilisi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gözler kurultay davasında: CHP Genel Merkezi’nde neler oluyor?

CHP’nin kurultay davası saat 10.00’da başlayacak. Hukukçular ve CHP yönetimi davanın ertelenmesi beklerken ‘mutlak butlan’ ya da ‘kayyum’ kararının da çıkabileceği konuşuluyor.