Bankada parası olanlar dikkat! Faizde yükseliş durdu: Aylık kazanç 39 bin 500 TL

Yüksek Faiz Oranlarına İlişkin Son Durumlar

Milliyet.com.tr/ÖZEL: 2025’in ikinci çeyreği itibarıyla piyasada faizler yeniden cazibesini artırmaya başladı. Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına başlamasıyla kredi ve mevduat faiz oranlarının hızla yükseldiği görüldü.

Çeşitli bankalar arasında yarış yaşanırken, mevduat faiz oranları yüzde 50’nin üzerinde seyrediyor. Bu durum, geçtiğimiz haftalarda yüzde 53’lere kadar varan faiz oranlarına yol açmıştır.

Faizde Duraklama

Son günlerde faizlerin artış hızı yavaşladı. Örneğin, önceki verilen yüzde 53 faiz oranı hala tavan konumunda ve faiz yükselişi sona ermiş gibi görünüyor.

Kümülatif Getiri Artıyor

Mevduata yatırım yapanlar, vade sonunda ana paralarını ve faiz kazançlarını tekrar mevduata yatırdıklarında yıllık getiriyi yüzde 60’ın üzerine çıkarıyorlar.

Faiz Artışlarındaki Duraklamanın Nedenleri

Neden faiz artışları durdu? Gelecekte faiz oranları artacak mı? Bir milyon TL’nin 32 gün vadeli mevduata yatırılması ne kadar getiri sağlar? Tüm bu sorulara yanıt veren 3. Göz Danışmanlık Kurucusu Hikmet Baydar, kur hareketlerinin stabil olmasının enflasyonu olumsuz etkilemeyeceği düşüncesinin faizlerin duraklamasında rol oynadığını belirtti.

Geleceğe Dair Faiz Tahminleri

Eğer gelecek enflasyon verileri endişe verici değilse, faiz indirimleri tekrar başlayabilir. Bu durum, mevduat faiz oranlarının yükselmesini engelliyor çünkü mevcut faizlerin yeterli görünmesine sebep oluyor.

Tahvil Yatırımı İçin Alternatifler

CDS’lerin düşüşü ve tahvile olan ilginin artması, döviz yükseliş beklentilerinin azaldığını gösteriyor. Uzun vadeli tahviller, enflasyon beklentilerine göre reel getiri sunarak cazip bir yatırım seçeneği olabilir.

Sabit Getiri İmkanı

Mevduat faizlerinde yaşanan düşüşlerle birlikte, tahviller vade sonuna kadar sabit getiri sunabilir. Bu durum, TCMB faiz indirimleriyle beraber düşük faiz oranlarına sahipken, tahvil yatırımcılarına vade sonundaki getirilerini garanti altına alır.

Related Posts

Yaşlıların “finansal istismarına karşı” kurumsal çözümler devreye alınıyor

15 Haziran Dünya Yaşlı İstismarı Farkındalık Günü’nde yaşlılara yönelik istismara karşı farkındalık oluşturulması amaçlanırken, kurumlar “ekonomik istismar” kapsamında söz konusu vatandaşların suistimale uğramaması için yapılması gerekenleri aktardı.

Bakanlık açıkladı: Yabancı turist sayısı nisanda rekor kırdı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçen yıl nisan ayında yüzde 39,74 olan tesis doluluk oranını bu yıl yüzde 41,12’ye çıktığını ve yabancı turist sayısında rekor kırıldığını duyurdu.

Belediye meclisi onayladı: En sık kullanılan hat öğrencilere 1 lira oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, haziran ayı meclis toplantısında, öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Menteşe-Akyaka güzergahında öğrenci biniş ücretini 1 TL olarak belirledi.

İnşaat maliyetlerindeki artış 54 ayın en düşüğüne geriledi

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış nisanda yüzde 22,69’a gerilerken, bu veri son 54 ayın en düşük artışı olarak kayıtlara geçti.

Türkiye gerçeği devletin verilerinde

2025 yılının ilk dört ayında kamu kurumları yoksullukla mücadele için 114 milyar 702 milyon 433 bin TL ödedi sosyal yardım alan kişi sayısı 20 milyona yükseldi.

AKM’de 5G’yle sanat deneyimi

Türk Telekom, ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) teknolojiyle sanatı birleştiren yeni bir uygulama başlattı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, 5G altyapısına sahip kültür ve sanat merkezi AKM’de hayata geçirdiği yenilikçi uygulamayla, sanatseverlerin etkinliklere kesintisiz bir şekilde erişimini mümkün hale getirdi.