Bakan Fidan: Suriye’de silahlı gruplar tek bir ordu çatısı altında toplanmalı

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Bölge Ülkeleriyle İstikrarı Önceleyen Bir Politika İzliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, güncel bölgesel ve küresel gelişmelere ilişkin Suudi Arabistan merkezli Asharq News televizyonuna değerlendirmede bulundu.

Fidan, yabancı güçlerin bölgeye aşırı şekilde müdahale etmesinin, kendi ülke çıkarlarını değil başka ülkelerin çıkarlarını savunmanın sonuçlarını Suriye’de gördüğümüzü belirtti. Yeni dönemde Suudi Arabistan, BAE, Katar, Mısır, Ürdün ve Irak gibi bölge ülkeleriyle istikrarı önceleyen bir politika üretmeye çalıştıklarını vurgulayan Fidan, savaş, bölünme ve istikrarsızlık yerine bölgede değişim ve barışın hakim olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

“Suriye’de Terörizme Yer Verilmemeli”

Fidan, Suriye’deki yeni yönetimden beklentilerini paylaşarak, terör örgütlerine asla yer verilmemesi, azınlıklara saygı gösterilmesi, kapsayıcı bir hükümetin kurulması ve ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin yeni yönetime özel taleplerle gitmediğini belirten Fidan, bölge ülkelerinin istikrarına destek olacak bir yönetim ve davranışlar beklediklerini dile getirdi.

“Suriye’de Silahlı Gruplar Bir Ordu Çatısı Altında Toplanmalı”

Fidan, Suriye’deki silahlı grupların tek bir ordu çatısı altında toplanması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin bu konuda yapıcı etkisini kullandığını belirtti. Kuzeyde bulunan ve Türkiye’ye yakın olan grupları milli orduya katılmaları konusunda teşvik ettiklerini aktaran Fidan, aynı şekilde güneydeki grupların da benzer şekilde hareket etmelerini umut ettiklerini söyledi.

Fidan, İsrail’in Suriye’ye yönelik politikalarını eleştirerek, bölge ülkelerinin bu duruşa karşı çıktığını ve çıkmaya devam edeceklerini belirtti. İsrail’in Suriye’ye askeri ve siyasi olarak zarar verici tavırlar sergilemesini provokasyon olarak nitelendirdi.

Related Posts

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan İzmir’deki operasyonlara sert tepki: ‘Yaratmaya çalıştığınız algıya milleti ikna edemediniz, edemeyeceksiniz!’

Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İzmir’de CHP’ye yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu ülke her sabah yeni bir hukuksuzlukla, yeni operasyonlarla, yeni kumpaslarla uyanmak zorunda mı? Ülkenin gerçek gündemini, milletin dertlerini konuşmaya hiç mi izin vermeyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Bir oyuncakla en genç milyarder oldu: İşte arkasındaki fikir

Başta Asya ülkeleri olmak üzere ‘Labubu’ bebeği çılgınlığı, dünyada sürüyor… Bebekleri üreten Pop Mart şirketinin kurucusu Wang Ning ise ülkesi Çin’in en zengin 10 kişisi arasında kendisine yer buldu. Peki, bu bebekler nasıl bu kadar para kazandırdı?

Lise öğrencileri böcek ilacından zehirlendi 18 kişi hastaneye kaldırıldı

Tokyo’nun doğusundaki bir lisede böcek ilacı spreyine maruz kalan 17 öğrenci ve 1 okul yetkilisi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gözler kurultay davasında: CHP Genel Merkezi’nde neler oluyor?

CHP’nin kurultay davası saat 10.00’da başlayacak. Hukukçular ve CHP yönetimi davanın ertelenmesi beklerken ‘mutlak butlan’ ya da ‘kayyum’ kararının da çıkabileceği konuşuluyor.

Türkiye’nin ciğerleri yanıyor: Birçok ilde orman yangını…

Türkiye’de havaların ısınmasıyla birlikte son 48 saatte 150’den fazla yangının çıktı. İzmir’in Menderes ve Seferihisar ilçelerinin sınırındaki bölgede çıkan yangına müdahale devam ederken Sakarya, Manisa, Balıkesir, İstanbul ve daha birçok kentteki alevler ekiplerce söndürüldü. Yangınlarla ilgili şu ana kadar 17 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. İşte yangınlarda son durum…

Soylu: Türkiye’nin Erdoğan’a 6-8 yıl daha ihtiyacı var

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, “Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a 6-8 yıl daha ihtiyacı var” dedi.