Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, altın fiyatlarındaki olası geri çekilmelerin merkez bankalarının adımlarına bağlı olabileceğini belirtti. ABD Başkanı Donald Trump’ın politikaları, küresel ekonomik aktiviteye ilişkin endişelere, jeopolitik risklere ve Fed politikalarına dair belirsizliklere sebep olurken emtia piyasalarında dalgalanmalar yaşanıyor.

Rusya’nın 8-10 Mayıs zafer günü nedeniyle ateşkese gitmesi beklenirken Ukrayna’nın dronlarla saldırı düzenleyebileceği spekülasyonları altın fiyatlarında yükselişe neden olabilir. Hindistan-Pakistan gerilimi de altın fiyatlarını etkileyebilir ama bu, finansal bir etki değildir.

Manukyan, kur hareketlerinin bazı ülkelerde fiyatların yükselmiş olmasının altın talebini azalttığını vurgulayarak merkez bankaları için önemli olanın dolar likiditesinin krize girmemesi olduğunu söyledi. Altının ons fiyatında geri çekilmelerin merkez bankalarının adımlarına bağlı olabileceğini belirtti.

Altının kısa vadede değer kaybedebileceğini söyleyen Manukyan, jeopolitik gerginliklerin devam ettiğini ve ABD ile Çin arasında belirsizliklerin sürdüğünü dile getirdi. Gümüşün finansal sistemde altın kadar güçlü bir varlık olmadığını belirten Manukyan, altın/gümüş rasyosu ve gümüşün fiyat hareketleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Manukyan, enflasyonu tetikleyecek Fed politikaları veya ABD ile anlaşmayan ülkelerin tahvillerden çıkması durumunda ABD tahvillerinin çekiciliğinin azalabileceğini söyledi.

Related Posts

Küresel piyasalarda Fed faiz kararı Türkiye’de enflasyon verileri bekleniyor

Küresel piyasalar, ABD ile Çin’in tarifelerde müzakere edebilecekleri beklentisi, makroekonomik veriler ve Amerikalı şirketlerin açıkladığı bilançoların öne çıktığı haftada pozitif seyrederken gözler, gelecek hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Yurtiçinde ise enflasyon verileri bekleniyor.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

EPDK’dan akaryakıt tarifelerine güncelleme: Benzin ve motorine yeni depolama ve iletim ücretleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Petrol Ofisi’nin Antalya Konyaaltı’ndaki terminalinde depolama ve iletim hizmet tarifelerini revize etti. Günlük hizmet bedellerine zam gelirken, bazı iletim hizmetlerinde uzun vadeli sözleşmelere bağlı olarak yüzde 45’e varan indirim uygulanacak.

Patates hasadı başladı: Ülkenin dört bir yanına gönderiliyor

Muğla’nın Datça ilçesinde turfanda patates üretimi yapılan tarlalarda hasat yapılıyor.

Hedef, ticaret hacmini 5 kat artırmak

Türkiye, Afrika’da yedinci büyük ham petrol üreticisi konumunda olan Gabon’la halen 109 milyon dolar olan ticaret hacmini beş kat artırmayı hedefliyor.

12 aylık ihracat tarihi seviyede

Türkiye’nin ihracatı nisan ayında yüzde 8.5 artarak 20.9 milyar dolara yükseldi. Böylece tarihin en yüksek ikinci nisan ihracatı gerçekleşti. Dış ticaret açığı nisanda yüzde 21.7 artışla 12 milyar dolar olurken, 4 aylık açık 34.5 milyar doları buldu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Nisanda mal ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.5 artışla 20.9 milyar dolara yükselmiştir. En yüksek ikinci nisan ayı rakamı elde edildi. Son 12 aylık yıllıklandırılmış mal ihracatımız Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesi olan 265 milyar dolara yükselmiştir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir