Adana Büyükşehir Belediyesi davası bilirkişiye gönderildi

Adana Büyükşehir Belediyesi Reklam İhaleleri Davası Devam Ediyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin reklam ihalelerine karıştıkları ve rüşvet aldıkları iddiasıyla açılan dava devam ediyor. Davada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın danışmanı Mürüvet Sızlı da bulunuyor. Toplamda 12 kişi hakkında 7 ila 19 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor. Mahkeme, dava dosyasını bilirkişiye gönderme kararı verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğü’ne bir reklam firması sahibi, 22 Temmuz 2022’de Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve reklam ajansları hakkında rüşvet iddialarıyla şikayetçi oldu. Soruşturma sonucunda 12 kişi “Kamu kurumlarının ihalesine fesat karıştırmak, rüşvet vermek, rüşvet almak” suçlamalarıyla yargılanıyor.

Duruşmaya katılan tutuksuz sanıklar arasında belediye başkanı danışmanı Mürüvet Sızlı da var. Sanıkların avukatlarıyla birlikte mahkemeye katılan Sızlı, tutukluluk sürecinin psikolojisini etkilediğini belirterek adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep etti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddedip benzer taleplerde bulundu.

Related Posts

İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı

Türkiye güne, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görev sürecini kapsayan operasyonla başladı. Hayatta olmayan bir kişi de gözaltı listesinde yer aldı.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan İzmir’deki operasyonlara sert tepki: ‘Yaratmaya çalıştığınız algıya milleti ikna edemediniz, edemeyeceksiniz!’

Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İzmir’de CHP’ye yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu ülke her sabah yeni bir hukuksuzlukla, yeni operasyonlarla, yeni kumpaslarla uyanmak zorunda mı? Ülkenin gerçek gündemini, milletin dertlerini konuşmaya hiç mi izin vermeyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Bir oyuncakla en genç milyarder oldu: İşte arkasındaki fikir

Başta Asya ülkeleri olmak üzere ‘Labubu’ bebeği çılgınlığı, dünyada sürüyor… Bebekleri üreten Pop Mart şirketinin kurucusu Wang Ning ise ülkesi Çin’in en zengin 10 kişisi arasında kendisine yer buldu. Peki, bu bebekler nasıl bu kadar para kazandırdı?

Lise öğrencileri böcek ilacından zehirlendi 18 kişi hastaneye kaldırıldı

Tokyo’nun doğusundaki bir lisede böcek ilacı spreyine maruz kalan 17 öğrenci ve 1 okul yetkilisi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gözler kurultay davasında: CHP Genel Merkezi’nde neler oluyor?

CHP’nin kurultay davası saat 10.00’da başlayacak. Hukukçular ve CHP yönetimi davanın ertelenmesi beklerken ‘mutlak butlan’ ya da ‘kayyum’ kararının da çıkabileceği konuşuluyor.

Türkiye’nin ciğerleri yanıyor: Birçok ilde orman yangını…

Türkiye’de havaların ısınmasıyla birlikte son 48 saatte 150’den fazla yangının çıktı. İzmir’in Menderes ve Seferihisar ilçelerinin sınırındaki bölgede çıkan yangına müdahale devam ederken Sakarya, Manisa, Balıkesir, İstanbul ve daha birçok kentteki alevler ekiplerce söndürüldü. Yangınlarla ilgili şu ana kadar 17 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. İşte yangınlarda son durum…