AB, Baltık Denizi’ndeki şebeke kesintisinden Rusya’yı sorumlu tuttu

Avrupa Birliği, Rusya’yı Elektik Şebekesi ve Kablo Kesintilerinden Sorumlu Tutuyor

Avrupa Birliği (AB), Finlandiya ve Estonya arasındaki elektik şebekesinin ve Baltık Denizi’ndeki telekomünikasyon kablolarının bağlantısında yaşanan kesintiden Rusya’yı sorumlu tutarak, Avrupa’nın kritik altyapısına yönelik saldırıları nedeniyle bu ülkeye yönelik ek yaptırımlar hazırlanacağını bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın, “AB altyapısına yönelik tehditleri gözler önüne serdiğini” belirtti.

Von der Leyen, denizaltı kabloları da dahil olmak üzere Avrupa’nın kritik altyapısının korunmasını sağlayacaklarını taahhüt etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas da olayın “kritik altyapıya yönelik bir dizi şüpheli saldırının sonuncusu” olduğunu belirtti.

Kallas, “Şüpheli gemi, Rusya’nın savaş bütçesini finanse ederken güvenliği ve çevreyi tehdit eden gölge filosunun bir parçasıdır. Bu filoyu hedef almak için yaptırımlar da dahil olmak üzere daha fazla önlem önereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yüksek Temsilci, halihazırda bölgedeki elektrik arzının güvenliği için herhangi bir risk bulunmadığını kaydetti. (AA)

Related Posts

15 yıl 3 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde hırsızlık şüphesiyle hakkında kesinleşmiş 15 yıl 3 ay 10 gün hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı. Hükümlü, jandarmadaki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

Hamaney İsrail savaşının ardından ilk kez kamuoyu karşısında

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıktı.

Silahlı saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuldu

Aydın’da bir kişi sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP’nin siyaseti artık karşılıksızdır, her yerden çok pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada CHP’yi sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “CHP’nin siyaseti artık karşılıksızdır. Her yerden çok pis kokular geliyor. Birinci parti olduklarını iddia etmeleri hayalden ibaret” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.

Son dakika… CHP kurultayı davasında yeniden ‘görevsizlik’ kararı

Son dakika haberi… CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin davada asliye ceza mahkemesi tekrar “görevsizlik” kararı verdi.