BAYKAR, Samsun’da Üretim Üssü Kuruyor

SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, BAYKAR’ın Anadolu’daki ilk üretim üssünü, 400 dönümlük özel endüstri bölgesi ile Samsun’da kuracağını açıkladı.

Chery, MKE gibi dev yatırımlarla gündeme gelen Samsun, şimdi de BAYKAR’ın 400 dönümlük alanda gerçekleştireceği yatırımla gündeme geldi. Başkan Halit Doğan, özel bir endüstri bölgesi ile yatırımın Samsun’da hayata geçeceğini ifade etti.

Milli teknoloji hamlesinin mimarı BAYKAR’ın Samsun’daki yatırımı hakkında bilgi veren Başkan Doğan, “Dünyanın savunma ve havacılık alanında önemli kuruluşlarından, milli teknoloji hamlemizin mimarı ‘BAYKAR’, Anadolu’daki ilk üretim üssünü 400 dönümlük özel endüstri bölgesi ile Samsun’umuzda kuruyor. Cumhuriyetin ikinci yüzyılı Samsun’umuzun yüzyılı oluyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’a, Haluk Bayraktar’a ve Selçuk Bayraktar’a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız, Samsun Milletvekilimiz Mehmet Muş’a ve emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Ülkemize ve gazi şehir Samsun’umuza hayırlı olsun” dedi. – SAMSUN

Related Posts

İznik’te Yaya Kamyonete Çarptı

İznik’te yolun karşısına geçen bir yayaya kamyonet çarptı. Yaralı hastaneye kaldırıldı.

Narin’in birinci yıl dönümünde Mardin’den kahreden haber: Kayıtlara geçen bir şüpheli ölüm daha… 12 yaşındaki Zeynep Sut’un otopsi sonuçları bekleniyor

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Akçay Mahallesi’nde yaşayan 12 yaşındaki Zeynep Sut iddialara göre kayalıklardan dere yatağına düştü. Ancak olay yerine giden jandarma ekipleri, Zeynep’in cansız bedenini babasının otomobilinde battaniyeye sarılı halde buldu.

Görme Engelli Öğrenci Hafız Olma Hedefinde

Afyonkarahisar’da görme engelli Aynur Yıldız, Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olmak istiyor.

Adalet Bakanlığı izin verdi: Mücahit Birinci’ye soruşturma

Adalet Bakanlığı, İBB yolsuzluk dosyası kapsamında adı geçen avukat Mücahit Birinci hakkında soruşturma izni verdi.

Devlet okulu kıyafeti bin 700 TL, özel okul kıyafeti 10 bin TL

8 Eylül’de okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin alışveriş telaşı başladı. Bu yıl serbest kıyafet uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte okul üniformaları yeniden zorunlu hale geldi. NTV Muhabiri Tuana Çiftçi okul üniformaları fiyatlarını araştırdı.

Şampiyonlar Ligi kura çekimi tarihi 2025: Grup kura çekimi için geri sayım

Avrupa futbolunun en prestijli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-2026 sezonu için heyecan giderek artıyor. Play-off turu maçlarının tamamlanmasının ardından gözler, grup aşamasının belirleneceği kura çekimine çevrilecek. Futbolseverler, devler arenasında hangi takımların aynı grupta yer alacağını merakla bekliyor.