Ahmet Özer’in tahliyesinin ardından Resul Emrah Şahan da harekete geçti; tutukluluğa itiraz edildi

T24 Haber Merkezi

İstanbul’da “PKK/KCK üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer‘in tahliye edilmesiyle birlikte, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan da İBB’ye yönelik “Kent Uzlaşısı” soruşturması kapsamında 23 Mart’ta tutuklanarak yerine kayyım atandı. Ancak Şahan, benzer gerekçelerle tutukluluğuna karşı çıkarak tahliye başvurusunda bulundu. Ahmet Özer’in tahliye kararına atıfta bulunarak, Şahan’ın tutukluluğunun ölçülülük ve orantılılık ilkeleriyle bağdaşmadığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında 19 Mart’ta tutuklanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, avukatları Hüseyin Ersöz ve Enes Ermaner aracılığıyla yeni bir tahliye başvurusunda bulundu. Şahan’ın tutukluluğunun süre açısından orantısız ve hukuki dayanaktan yoksun olduğu savunulurken, Ahmet Özer’in tahliye kararına atıfta bulunuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin izlediği “Türkiye İttifakı” siyasetinin Şahan’ın tutuklanmasına ve görevden alınmasına gerekçe olarak gösterildiği yargı sürecinde, CHP’nin siyasi gerçeklerle bağdaşmadığı iddia edildi. Şahan’ın tutukluluğuna yapılan itirazda, CHP’nin terör örgütleri ile gizli ittifak içinde olması ve Türkiye İttifakı’nın kriminalize edilmek istenmesi eleştirildi.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın tutukluluğuna dört aydır devam ettiğini vurgulayan avukatlar, Şahan’ın özgürlüğünden hukuksuzca mahrum bırakıldığını ve yargının siyasi hesaplaşmalara araç haline getirildiğini belirtti. Özer’in tahliye kararına atıfta bulunularak, Şahan’ın tutukluluğunun ölçülülük ilkesiyle bağdaşmadığı dile getirildi.

Tutuklamaya ilişkin gerekçelerin masumiyet karinesine aykırı olduğu ve cezanın öne çıkarıldığı belirtilen itirazda, tutukluluğa ilişkin incelemelerde şüphelinin ve avukatının dinlenmediği ve bu durumun Anayasa ve AİHS’e aykırı olduğu öne sürüldü.

“Demokrasi yargılanıyor”

Related Posts

Hatay’da 25 Milyon TL’lik Televizyon Dolandırıcılığı

Hatay’da, 492 televizyonu teslim etmeyen 5 kişi yakalandı; 400 televizyon sahibine ulaştırıldı.

Gümrüklerde 35,5 milyar TL’lik kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı, 2025 yılının ilk yarısında gümrüklerde düzenlenen operasyonlarda 35,5 milyar TL’lik kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildiğini duyurdu.

İran, Avrupa ile Nükleer Görüşmelere Başlıyor

İran Dışişleri Bakanı, Almanya, Fransa ve İngiltere ile nükleer müzakerelere başlayacaklarını duyurdu.

Eşinin bıçakladığı erkek hayatını kaybetti

Kütahya’da tartıştığı karısının bıçakladığı 51 yaşındaki Zafer B. yaşamını yitirdi.

Spiker Esen Gök’ün Ölümü

Bakırköy’de ölü bulunan spiker Esen Gök, Nazilli’de toprağa verilecek. İntihar notu bulundu.

İYİ Partili Çömez’den Murat Çalık’a verilen raporun ‘Adli Tıp tarafından tahrif edildiği’ iddiası: Bu korkunç bir skandal, bile isteye birisini ölüme göndermektir!

İYİ Partili Çömez’den Murat Çalık’a verilen raporun ‘Adli Tıp tarafından tahrif edildiği’ iddiası: Bu korkunç bir skandal, bile isteye birisini ölüme göndermektir!