102 milyon liraya dayandı: Bakanlık bu işletmeleri affetmedi

İkinci El Otomobil Pazarında Denetimler Sıkılaşıyor!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil pazarında yapılan kayıt dışı faaliyetlere karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor. Son yapılan incelemeler sonucunda, yetki belgesiz ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapan 101 kişi ve firma hakkında toplamda 72 milyon TL idari para cezası kesildi. Bu sayede, bugüne kadar uygulanan toplam ceza tutarı 102 milyon TL’yi aştı.

Bakanlık, tüketici mağduriyetlerini önlemeyi ve kayıt dışılığı azaltmayı hedefleyerek yetkisiz ticarete göz açtırmıyor. Şu ana kadar 72 bin 726 işletmeye yetki belgesi verilirken, belgesiz faaliyet gösterenlerin yüksek cezalarla karşılaşacağı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı kaynaklarına göre denetimler ülke genelinde aralıksız devam ediyor. Özellikle sosyal medya ve dijital ilan platformları üzerinden yapılan satışlar da yakından takip ediliyor.

Kayıt dışı ekonomiye karşı önemli bir adım olarak değerlendirilen bu uygulama çerçevesinde, belgesiz ikinci el araç alım-satımı yapanlara karşı daha sert önlemlerin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Related Posts

Maliye’nin vergi adımı sonuç verdi! 18 bin şirket matrah artışına gitti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) Beyanname Gözetim Programı kapsamında, beyan dönemi öncesinde riskli bularak temasa geçtiği 18 bin mükellefin, kurumlar vergisi matrahını 32 milyar lira artırması sağlandı.

Asgari ücrete acil ara zam çağrısı

SONAR’ın anketine göre halkın yüzde 86’sı asgari ücrete acil zam isterken, yüzde 69’u hayat pahalılığının sürdüğünü belirtti. Her dört kişiden biri yatırım yapacak bütçesinin olmadığını söylüyor.

Borsa güne yükselişle başladı (04 Temmuz 2025)

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,39 değer kazanarak 10.228,39 puandan tamamladı Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 19,72 puan ve yüzde 0,19 artışla 10.248,11 puana çıktı. Bankacılık …

Zonguldak’ta kestane balından 600 ton rekolte bekleniyor

Zonguldak’ta 600 ton rekolte beklenen kestane balının kilogram fiyatı 2 bin 500 lira olarak belirlendi.

Euro Bölgesi’nin enflasyonu haziranda arttı

Eurostat verilerine göre Euro Bölgesi’nin haziran ayı enflasyonu yüzde 2 seviyesine yükseldi.

Türkiye’nin 5 aylık ihracatının yarısı 7 gümrük noktasından yapıldı

Türkiye’de ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen 110 milyar doları aşan ihracatın yaklaşık yarısı 7 gümrük müdürlüğü üzerinden yapıldı.