CHP’den AYM’ye yürürlüğü durdurma ve iptal başvuruları

CHP, AYM’ye Siber Güvenlik ve Gençlik Kanunları İçin Başvuruda Bulundu

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yönetimindeki heyet, Anayasa Mahkemesi’ne 7546 sayılı Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 7545 sayılı Siber Güvenlik Kanunu’na ilişkin başvuruda bulundu. Günaydın, söz konusu kanunlardaki belirli düzenlemelerin durdurulmasını ve iptalini talep eden dilekçelerini sundu ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Siber Güvenlik Kanunu’nun, hakim kararı olmaksızın dijital verilerin kopyalanması, el konulması ve toplanmasını içerdiğini belirten Günaydın, bu uygulamaların geçmişte Türkiye için büyük sıkıntılar yarattığını vurguladı. Kişisel verilerin korunması, özel hayatın gizliliği ve siber güvenliğin sağlanması önemli olduğunu belirten Günaydın, hukukun üstünlüğünü vurgulayarak hakim kararı olmadan bu tür verilere müdahalenin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Ayrıca Günaydın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu’na yönelik itirazlarıyla ilgili olarak, performans primlerinin kesilmesini Anayasa’ya aykırı bulduklarını belirtti. Özel teşebbüs hürriyetine aykırılık teşkil eden düzenlemelerin iptalini talep ettiklerini söyleyen Günaydın, CHP’nin anayasal düzen ve hukukun devamlılığı konusunda önemli bir kamu hizmeti sunduğunu vurguladı.

Related Posts

İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı

Türkiye güne, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görev sürecini kapsayan operasyonla başladı. Hayatta olmayan bir kişi de gözaltı listesinde yer aldı.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan İzmir’deki operasyonlara sert tepki: ‘Yaratmaya çalıştığınız algıya milleti ikna edemediniz, edemeyeceksiniz!’

Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İzmir’de CHP’ye yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu ülke her sabah yeni bir hukuksuzlukla, yeni operasyonlarla, yeni kumpaslarla uyanmak zorunda mı? Ülkenin gerçek gündemini, milletin dertlerini konuşmaya hiç mi izin vermeyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Bir oyuncakla en genç milyarder oldu: İşte arkasındaki fikir

Başta Asya ülkeleri olmak üzere ‘Labubu’ bebeği çılgınlığı, dünyada sürüyor… Bebekleri üreten Pop Mart şirketinin kurucusu Wang Ning ise ülkesi Çin’in en zengin 10 kişisi arasında kendisine yer buldu. Peki, bu bebekler nasıl bu kadar para kazandırdı?

Lise öğrencileri böcek ilacından zehirlendi 18 kişi hastaneye kaldırıldı

Tokyo’nun doğusundaki bir lisede böcek ilacı spreyine maruz kalan 17 öğrenci ve 1 okul yetkilisi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gözler kurultay davasında: CHP Genel Merkezi’nde neler oluyor?

CHP’nin kurultay davası saat 10.00’da başlayacak. Hukukçular ve CHP yönetimi davanın ertelenmesi beklerken ‘mutlak butlan’ ya da ‘kayyum’ kararının da çıkabileceği konuşuluyor.

Türkiye’nin ciğerleri yanıyor: Birçok ilde orman yangını…

Türkiye’de havaların ısınmasıyla birlikte son 48 saatte 150’den fazla yangının çıktı. İzmir’in Menderes ve Seferihisar ilçelerinin sınırındaki bölgede çıkan yangına müdahale devam ederken Sakarya, Manisa, Balıkesir, İstanbul ve daha birçok kentteki alevler ekiplerce söndürüldü. Yangınlarla ilgili şu ana kadar 17 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. İşte yangınlarda son durum…