PKK’nın kendini feshi İBB operasyonlarını boşa mı düşürecek?

Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın Tutukluluğuna Yeniden İtiraz Edildi

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın tutukluluğuna bir kez daha itiraz edildi. Avukatı Hüseyin Ersöz, verdiği dilekçede, PKK/KCK örgütünün 12 Mayıs 2025 tarihinde kendisini feshederek silahlı mücadeleyi bıraktığını ilan etmesinin, Şahan’a isnat edilen ‘örgüte yardım’ suçunun tüm unsurlarını ortadan kaldırdığını belirtti. Suçun maddi ve manevi unsurlarının artık mevcut olmadığını vurgulayan Ersöz, tutukluluğun devam etmesinin bir hak ihlali olduğuna dikkat çekti.

Kent Uzlaşısı operasyonuyla 19 Mart’ta gözaltına alınıp tutuklanan Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın avukatı, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne iletilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na tahliye talebinde bulundu. Ersöz, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin terörsüz bir Türkiye için yaptığı çağrının, Abdullah Öcalan ile TBMM arasında yaşanan sürecin de göz önüne alınması gerektiğini ifade etti.

Ersöz, Şahan’a yöneltilen ‘örgüte yardım’ suçlamasının artık boşluğa düştüğünü belirterek, tutukluluğa yapılan itiraz dilekçesinde bu duruma doğru şekilde açıklık getirdi. Ayrıca, tutukluluk incelemelerinin avukatların haberdar edilmeden yapılmasının adil yargılanma hakkının ihlali anlamına geldiğini de vurguladı.

Avukat Ersöz, sürecin göz önüne alındığında Şahan’ın terör örgütlerine yardım etmesinin imkansız olduğunu belirterek, tutukluluğun artık yargılama tedbiri olmaktan çıktığını ve ceza almaya yönelik bir araca dönüştüğünü savundu. Siyasi saiklerle hukukun eğilip bükülerek uygulandığına dikkat çeken Ersöz, Şahan’ın serbest bırakılmasının hukuksal açıdan olduğu kadar demokratik kaidelere ve halkın iradesine saygı gereği de bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Related Posts

Özgür Özel, Silivri’de: 19 Mart darbesinin karargâhı Beştepe’dir, silahı yargıdır!

Özgür Özel, Silivri’de: 19 Mart darbesinin karargâhı Beştepe’dir, silahı yargıdır!

Ukrayna’dan İstanbul’daki görüşme öncesi çarpıcı çıkış: Putin yoksa müzakere de yok

İstanbul’da yarın yapılacak görüşmeler öncesi açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, “Putin yoksa kesinlikle müzakereler de olmaz” ifadesini kullandı. Ukrayna lideri Zelenskiy de Rusya’yı kimin temsil edeceğini görmeyi beklediğini belirterek “her türlü formatta” müzakereye hazır olduklarını açıkladı.

Muğla’da düzenlenecek Boğa güreşlerine “Bu bir vahşet” denildi dava açıldı

Muğla ve Bodrum’da düzenlenmesi planlanan Boğa güreşleri Festivali hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Güreşlerin iptali için hayvanseverler imza kampanyası başlatırken Muğla Barosu Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Hakları Komisyonu güreşlerin iptali için mahkemeye başvurdu.

Trablus’ta silahlar susmuyor: Bölünmüş ülkede milisler, sokaklarda çatışıyor

Trablus’ta milis lideri Abdulgani Kikli’nin öldürülmesiyle patlak veren çatışmalar, başkenti iki gecedir savaş alanına çevirdi. Dibeybe’ye bağlı birliklerin ilerleyişi dengeleri değiştirirken BM ateşkes çağrısı yaptı. Libya bir kez daha belirsizliğe sürükleniyor.

İstanbul’da diplomasi rüzgarı: İran 16 Mayıs’ta İngiltere Fransa ve Almanya ile nükleer konuda görüşme yapacak

İran ile E3 olarak adlandırılan nükleer anlaşmanın Avrupalı tarafları İngiltere, Fransa ve Almanya’nın 16 Mayıs’ta İstanbul’da dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde nükleer konuda bir araya geleceği açıklandı.

Çin’de kum fırtınası: 10 bin kişi tahliye edildi

Çin’de kum fırtınası: 10 bin kişi tahliye edildi