Trump Biden’ın Çip İhracat Politikalarını Değiştirmeye Hazırlanıyor

Trump, Biden’ın Yapay Zeka Çip İhracat Politikalarını Değiştirmeye Hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden’ın yapay zeka için kullanılan gelişmiş çiplerin ihracatının sıkılaştırılmasına yönelik düzenlemeyi kaldırmayı ve yeni bir düzenleme yapmayı planlıyor.

Trump yönetiminin Ticaret Bakanlığı sözcüsü, Biden döneminde uygulamaya konulan kısıtlamaların kaldırılacağını ve yerine yeni bir düzenleme getirileceğini açıkladı.

Hazırlanan yeni düzenlemenin mevcut kademeli sistemin yerine geçeceğini belirten sözcü, yetkililerin mevcut kurallardan memnun olmadığını ve uygulanabilir olmadığını düşündüklerini dile getirdi.

Yeni kuralların ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih verilmezken, konuyla ilgili tartışmaların sürdüğü belirtildi.

“Amerikan İnovasyonunu Engelleyecek”

Ticaret sözcüsü, “Biden’ın yapay zeka kuralı aşırı karmaşık, aşırı bürokratik ve Amerikan inovasyonunu engelleyecek. Bu kuralı, Amerikan inovasyonunu serbest bırakan ve Amerikan yapay zeka hakimiyetini sağlayan çok daha basit bir kuralla değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Trump’ın Orta Doğu gezisi öncesi Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin yapay zeka çip alımını kısıtlayan politikalara itiraz ettiği biliniyordu.

Joe Biden’ın yapay zeka çip ihracatı için getirdiği sıkılaştırma kararının 15 Mayıs‘ta yürürlüğe girmesi planlanıyordu.

Biden’ın Getirdiği Kısıtlamalar Üç Kademeden Oluşuyordu

Eski ABD Başkanı Joe Biden, görevinin son günlerinde yapay zeka çip ihracatını kısıtlayan üç kademe getirmişti.

Biden’ın açıkladığı kısıtlamalar üç kademeden oluşuyordu:

  • Birinci kademede, 17 ülkenin ve Tayvan’ın sınırsız çip alabileceği belirtilmişti.
  • İkinci kademede, diğer 120 ülkenin çip alımlarının sınırlamaya tabi tutulacağı açıklanmıştı.
  • Üçüncü kademede ise Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore gibi endişe duyulan ülkelerin çip ihracatından men edileceği belirtilmişti.

Related Posts

AJet’ten Anneler Günü’ne özel yüzde 40 indirim

Türkiye’nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü’nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Muğla’daki Akköprü Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla’daki Akköprü Hidroelektrik Santrali (HES) ile santral tarafından kullanılan taşınmazları bir bütün halinde “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirecek.

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

Bayram ikramiyesi 2025: Emeklilere ödeme tarihi belli oldu mu? İşte beklenen ödeme takvimi

2025 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için geri sayım başladı. Bu yıl 4 bin TL’ye yükseltilen bayram ikramiyesi, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri başta olmak üzere birçok hak sahibinin hesabına yatırılacak. Ödemelerin 26 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında yapılması bekleniyor. İşte tüm detaylar…

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Tozkoparan’da örnek dönüşüm! Bakan Kurum: Gelin hep birlikte deprem kabuslarımıza son verelim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Güngören ilçesinde hayata geçirilen Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi’yle, yeni evlerine kavuşan Kenan-Habibe Temel çiftinin görüntülerini paylaşarak kentsel dönüşüm çağrısı yaptı: Kenan ağabeyimiz devletine güvendi, hayatı değişti. Demirleri çürüyen evi yerine şimdi sağlam, güvenli yuvasında huzurla oturuyor. Gelin hep birlikte deprem kabuslarımıza son verelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir