Bankacılık sektörünün marttaki karı 216,1 milyar lira oldu

BDDK Raporuna Göre Türk Bankacılık Sektörü Büyümeye Devam Ediyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan Mart 2025 dönemine ait rapora göre, Türk Bankacılık Sektörü’nün konsolide olmayan ana göstergeleri büyümeye devam ediyor. Sektörün aktif büyüklüğü 2024 sonuna göre 3 trilyon 474 milyar 278 milyon lira artarak 36 trilyon 131 milyar 512 milyon liraya yükseldi.

Sektördeki en büyük aktif kalemi olan krediler mart ayı itibarıyla 17 trilyon 633 milyar 383 milyon lira olarak belirlendi. Aynı dönemde menkul değerler toplamı da 5 trilyon 765 milyar 848 milyon lira oldu. Kredilerin takibe dönüşüm oranı ise yüzde 1,93 seviyesinde gerçekleşti.

Bankaların kaynakları içinde en büyük fon kaynağı olan mevduat ise 2024 sonuna göre yüzde 11,9 artarak 21 trilyon 145 milyar 469 milyon liraya yükseldi. Öz kaynak toplamı ise aynı dönemde yüzde 6,5 artarak 3 trilyon 86 milyar 863 milyon liraya ulaştı.

Mart sonu itibarıyla sektörün dönem net karı 216 milyar 114 milyon lira olarak gerçekleşirken, sermaye yeterliliği standart oranı yüzde 17,63 olarak kaydedildi. Türk Bankacılık Sektörü’nün istikrarlı büyüme gösterdiği görülüyor.

Related Posts

Küresel piyasalarda Fed faiz kararı Türkiye’de enflasyon verileri bekleniyor

Küresel piyasalar, ABD ile Çin’in tarifelerde müzakere edebilecekleri beklentisi, makroekonomik veriler ve Amerikalı şirketlerin açıkladığı bilançoların öne çıktığı haftada pozitif seyrederken gözler, gelecek hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Yurtiçinde ise enflasyon verileri bekleniyor.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

EPDK’dan akaryakıt tarifelerine güncelleme: Benzin ve motorine yeni depolama ve iletim ücretleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Petrol Ofisi’nin Antalya Konyaaltı’ndaki terminalinde depolama ve iletim hizmet tarifelerini revize etti. Günlük hizmet bedellerine zam gelirken, bazı iletim hizmetlerinde uzun vadeli sözleşmelere bağlı olarak yüzde 45’e varan indirim uygulanacak.

Patates hasadı başladı: Ülkenin dört bir yanına gönderiliyor

Muğla’nın Datça ilçesinde turfanda patates üretimi yapılan tarlalarda hasat yapılıyor.

Hedef, ticaret hacmini 5 kat artırmak

Türkiye, Afrika’da yedinci büyük ham petrol üreticisi konumunda olan Gabon’la halen 109 milyon dolar olan ticaret hacmini beş kat artırmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir