Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Video EEG Monitorizasyon Ünitesi Hizmete Girdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Video EEG Monitorizasyon Ünitesi Hizmete Girdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği’nde hasta hizmetlerine yönelik önemli bir gelişme yaşandı. Hastaların uyku bozuklukları, senkop, hareket bozuklukları ve psikojenik (yalancı) nöbetler ile karışabilen epileptik nöbetlerin ayırıcı tanısının yapılabileceği Video EEG Monitorizasyon Ünitesi hizmete alındı.

Hastanenin başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, yaptığı açıklamada, yeni açılan ünitenin özellikle bayılma ve nöbet ayrımı yapılamayan vakalarda hekimlere tanı koyma sürecinde önemli kolaylık sağlayacağını vurguladı. Sarıkaya, hastaların başka illere sevk edilmesini gerektirecek tüm eksiklikleri ortadan kaldırmayı, hekimlere tanı ve ayırıcı tanı süreçlerinde tüm olanakları sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Kiraz da epilepsi hakkında bilgi vererek hastalığın nörolojik bir rahatsızlık olduğunu dile getirdi. Kiraz, bazen psikojen nöbetlerle karşılaşılabilmesi nedeniyle epilepsi tanısının konulmasının zorlaştığını söyledi. Bu nedenle hastalara uzun süreli Video EEG Monitorizasyonu yapılarak daha doğru tanı konulabildiğini belirtti.

Ünite hakkında açıklamalarda bulunan Nöroloji Uzmanı Dr. Muhammet Okay Örün ise, hastaların başına yerleştirilen elektrotlarla beyin aktivitelerinin kaydedilerek video görüntülerinin alındığını belirtti. Bu sayede epileptik odakların saptanabildiğini ve amacın epilepsi tanısını kesinleştirmek olduğunu ifade etti.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Video EEG Monitorizasyon Ünitesi ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir