Sabah akşam bir fıs sıkıyor! Sosyal medyanın yeni trendi: Magnezyum spreyi

Mandana Zarghami isimli sosyal medya kullanıcısı sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlarından birini paylaşırken “Her gün magnezyum spreyi kullanmanın önemini yeterince vurgulamalıyım” dedi.

Sosyal medyada takipçileriyle yaptığı paylaşımında stresi azalttığına, uykuyu iyileştirdiğine ve kas ağrılarını hafiflettiğine inandığı bir takviye spreyi olan magnezyum spreyini göbek deliğine ve koltuk altlarına sıktığını söyledi.

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez göbek deliğine ve vücudun diğer bölgelerine magnezyum spreyi uygulaması, uyku ve strese iyi geldiği düşünülen yeni bir sağlık çılgınlığının parçası haline geldi.

Doktorlara göre magnezyum, enerjiyi ve kemik sağlığını artıran ve nörolojik, kardiyovasküler ve gastrointestinal fonksiyonları destekleyen bir elektrolittir.

Ayrıca kaygıyı, baş ağrılarını ve depresyonu azaltır ve adet öncesi sendromunu ve menopoz sonrası semptomları iyileştirir.

Magnezyum açısından zengin besinler tüketmek, daha fazlasını elde etmenin en iyi yolu olsa da magnezyumu direkt takviye olarak almak son zamanlarda hızla popülerlik kazandı.

Zarghami de daha önce magnezyum hapı kullandığını ancak hap mide bulantısı yapınca sprey kullanmaya başladığını söyleyerek, “Magnezyum spreyinin inanılmaz faydaları var” dedi. Üstelik onun bu paylaşımıyla birlikte yalnız olmadığını TikTok’ta magnezyum spreyi kullandığını söyleyen başka insanlar olduğunu görünce anladı.

Magnezyum spreyi kullanıcı yorumlarına bakıldığında faydalı görünüyor olabilir ancak bazı ciltler için magnezyum spreyi kullanımı tahrişi, kaşıntı veya karıncalanma gibi durumlara sebep olabilir. Bu nedenle bu spreyi kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmakta fayda var.

Related Posts

Görme kaybının sessiz nedeni: Bu belirti körlüğe yol açabilir

Ağrısız başlıyor, sessizce ilerliyor ve sonu körlük olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, retina damar tıkanıklıklarının bu sinsi tehlikesine dikkat çekerek; ileri yaş, hipertansiyon ve sigara kullanımının riski artırdığını belirtti.

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi basit belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinit, tedavi edilmediğinde uyku apnesinden işitme kaybına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabiliyor.

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Sıcak havalarda özellikle güneşin en tepede olduğu saatlerde dışarıda kalmaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Veysel Kıdır, “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz. Fazla meyve tüketimi kan şekerini yükseltebilir ve karaciğer yağlanmasına neden olabilir” dedi.