Van Emek ve Demokrasi Platformu: ‘Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız’

Van Emek ve Demokrasi Platformu 28 Aralık 2011 Roboski Katliamı Protestosu

Van Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Roboski katliamının yıl dönümünde bir araya geldi. Sanat Sokağı’nda düzenlenen protestoda, “Roboski katliamını unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart açıldı ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganı atıldı.

‘ROBOSKİ’Yİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’

Van Emek ve Demokrasi Platformu Eş Sözcüsü Engin Işık, protesto sırasında yaptığı açıklamada, Roboski katliamının bir kaza olmadığını, planlanmış bir katliam olduğunu belirtti. Olayın ardından ailelere para verilerek susturulmaya çalışıldığını ve hiçbir soruşturma başlatılmadığını vurguladı.

AKP iktidarı hakkında da konuşan Işık, halka hesap vererek özgürlüklerin daim olduğu, emekten yana demokratik bir Türkiye için gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti. “Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız” diyen Işık, halkın adalet taleplerine dikkat çekti.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Bursa’da Orman Yangını: Ekipler Uykusuz Kalıyor

Orhaneli’de çıkan orman yangınına müdahale eden ekipler, yorgunluk nedeniyle uyku tulumlarında uyudu.

Narin’in annesinin cezaevindeki son hali ortaya çıktı

8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin davada müebbet hapse çarptırılan anne Yüksel Güran’ın cezaevindeki son hali ortaya çıktı. Erzincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde çekilen fotoğrafındaki değişimi dikkat çekti.

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

Karabük’teki Orman Yangınları Beşinci Günde

Karabük’ün Ovacık ve Safranbolu’da devam eden orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Denizde fenalaşan gazeteci yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatil yapan 62 yaşındaki gazeteci yazar Erdem Sabih Anılan bugün öğle saatlerinde denize girerken fenalaştı, Anılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan ‘iddianame’ tepkisi: ‘İzmir’ örneğini verdi!

Son dakika haberi… Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden “Bakın, İzmir’de farklı bir örnek yaşanıyor. İddialardan bağımsız olarak söylüyorum; orada savcı işini yaptı. Soruşturmayı hızla tamamladı, iddianameyi geciktirmedi, gizli tanık oyunlarına başvurmadı. Şimdi yargılama başlayacak ve inanarak söylüyorum arkadaşlarımızın suçsuz oldukları ortaya çıkacak” mesajını verdi.