Dervişoğlu: Kanunsuz emirleri reddedin

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’dan Çağrı: “Kanunsuz Emirleri Reddedin”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yargı ve yürütme içinde bulunanlara seslenerek, “Kanunsuz emirleri reddedin, hukuk dışı kararlar vermeyin, kendi kardeşinizin kanına girmeyin. Sizi yetiştiren bu büyük millete ve Cumhuriyet’e olan borcunuzu ödeyin” dedi.

Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınına değindi. “Yöneticilerin ihmali sonucu gerçekleşen her ölüm, toplumun duyarlı olduğu konuları istismar ederek göz ardı edilemez.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yönetimin ihmali, denetim eksikliği veya kayırmacılığından kaynaklanan ve ‘kader, fıtrat’ denilerek örtbas edilen ölüm sayısının yaklaşık 55 bin olduğunu belirtti.

Dervişoğlu, Türkiye’de yönetici pozisyonlarında bulunan birçok ismin açık veya örtülü şekilde holding patronu olduğunu vurgulayarak, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u örnek gösterdi. Kendi işletmelerini denetleten, otellerine arsa tahsis eden Ersoy’un Türkiye’nin kültür ve turizm potansiyelini yok ettiğini savundu. Dervişoğlu, “Bu kayyım düzeninizi başınıza yıkacağız.” açıklamasında bulundu.

‘Hepimiz Birer Sayıdan İbaretiyiz’

İYİ Parti lideri, AK Parti iktidarının Türk milletine karşı bir kalkışma içinde olduğunu iddia ederek, “Mesele sadece gözaltılar, tutuklamalar veya mahkeme kararları değil. Mesele, iktidardakilerin her şeyi göze alarak sarayın saltanatını sürdürme çabasıdır.” şeklinde konuştu.

Dervişoğlu, yürütme ve yargı içinde yer alanlara seslenerek, “Kanunsuz emirleri reddedin, hukuk dışı kararları vermeyin, kendi kardeşinizin kanına bulaşmayın. Sizi yetiştiren millet ve Cumhuriyet’e olan borcunuzu ödeyin. Mesele şahıslar değil, Türk milletinin şahsiyeti meselesidir.” dedi.

Related Posts

Bursa’da Orman Yangını: Ekipler Uykusuz Kalıyor

Orhaneli’de çıkan orman yangınına müdahale eden ekipler, yorgunluk nedeniyle uyku tulumlarında uyudu.

Narin’in annesinin cezaevindeki son hali ortaya çıktı

8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin davada müebbet hapse çarptırılan anne Yüksel Güran’ın cezaevindeki son hali ortaya çıktı. Erzincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde çekilen fotoğrafındaki değişimi dikkat çekti.

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

Karabük’teki Orman Yangınları Beşinci Günde

Karabük’ün Ovacık ve Safranbolu’da devam eden orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Denizde fenalaşan gazeteci yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatil yapan 62 yaşındaki gazeteci yazar Erdem Sabih Anılan bugün öğle saatlerinde denize girerken fenalaştı, Anılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan ‘iddianame’ tepkisi: ‘İzmir’ örneğini verdi!

Son dakika haberi… Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden “Bakın, İzmir’de farklı bir örnek yaşanıyor. İddialardan bağımsız olarak söylüyorum; orada savcı işini yaptı. Soruşturmayı hızla tamamladı, iddianameyi geciktirmedi, gizli tanık oyunlarına başvurmadı. Şimdi yargılama başlayacak ve inanarak söylüyorum arkadaşlarımızın suçsuz oldukları ortaya çıkacak” mesajını verdi.