Borsa güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,26 düşüşle 10.796,36 puandan başladı.

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,15 değer kaybederek 10.824,55 puandan tamamladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 28,20 puan ve yüzde 0,26 azalışla 10.796,36 puana indi. Bankacılık endeksi yüzde 0,01, holding endeksi yüzde 0,08 azaldı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,38 ile turizm, en fazla kaybettiren ise yüzde 7,89 ile finansal kiralama faktoring oldu.

Küresel piyasalar, ABD’de açıklanan Üretici Fiyat Endeksinin (ÜFE) beklentilerin üzerinde artmasıyla tarifelerin enflasyonist etkilerine dair oluşan endişelerle karışık seyrederken, gözler bugün ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Alaska’da yapacağı görüşmeye çevrildi.

Related Posts

Çin AB’den ithal süt ürünlerine başlattığı soruşturmasının süresini uzattı

Çin, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden ithal edilen süt ürünlerine başlattığı sübvansiyon soruşturmasının süresini 6 ay uzattığını bildirdi.

Büyükşehir’in yeni yatırımlarının açılışını Bilal Erdoğan yaptı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin üç önemli yatırımı daha Dünya ETNOSPOR Konfederasyonu Genel Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

65 Yıldır Kalaycılık Yapıyor

Hüseyin Amiklioğlu, Gaziantep’te yarım asırdır kalaycılık mesleğini sürdürüyor.

Akkuyu NGS’de Dijital İnşaat Kontrol Sistemi

Akkuyu NGS inşaatında, kalite ve şeffaflığı artıran dijital kontrol sistemi etkinliğini kanıtladı.

Gölcük Tabiat Parkı’nda yoğunluk

Bolu’da doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı’na akın eden ziyaretçiler, göl kenarında piknik yapıp eşsiz manzaranın keyfini çıkardı.

Borsa İstanbul’un dev yatırımcısı 10 hisseden çıktı

Borsa İstanbul’un en büyük yatırımcılarından biri olan BofA, kapanış gününde 5,37 milyar TL net satış yaparak 10 hisseden çıktı.