Bakan Fidan’dan YPG’ye ‘oyunbozan’ çıkışı

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Suriye Savunma Bakanı Murhef Ebu Kasra ve Suriye İstihbarat Başkanı Hüseyin es Seleme ile görüşmeler gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görüşmeler sonrası ortak basın toplantısında konuştu.

Bakan Fidan, açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

“Suriye’de yeni bir sayfa açıldı. Yıllardır devam eden kaos ve gözyaşı durdu ve bütün Suriyeliler için, bölge için umut kapısı açıldı. Suriyeliler belli bir tempoyla vatanlarına dönmeye başladılar. Yaptırımlar kalkmaya başladı. Suriye’deki kardeşlerimiz hem bölgedeki devletlerle hem uluslararası aktörlerle ilişki geliştirmeye başladı.

Bazı aktörlerin belli eylemleri hayata geçirdiğini görüyoruz. Lazkiye’de başlayan olaylar, YPG’nin bir türlü sisteme entegre olmak istememesi, burada bir meydan okuma var. Bizlere düşen bu meydan okumayı iyi tanımlayıp ona göre önlem almak.

Süveyda olaylarından sonra Amman’da düzenlenen toplantılar serisini destekledik. Kabilelerin bir araya gelerek bu sorunu barışçıl şekilde çözme arayışını olumlu bulduk. Bu karanlık tablonun en büyük aktörlerinden biri İsrail. Suriye’de karışıklığın çıkması ve kaotik bir ortam olması İsrail’in kendi ulusal güvenlik parametreleri için bir öncelik haline gelmiş gibi gözüküyor

‘OYUN BOZANLAR’

Suriye’deki kardeşlerimizin bu olumlu ve pozitif ajandayla ilerleyebilmesi için karışıklığın olmadığı bir sürece ihtiyaç var. Bölgedeki her aktör bizim gibi yapıcı niyet taşımıyor. Oyun bozanlar var ve bunların başında da İsrail yönetiminin uyguladığı politikalar geliyor. Suriye’deki yeni yönetimin halka hizmet için devlet kurumlarını ayağa kaldırmak için ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak için yürüttüğü çalışmaları hep beraber desteklemeliyiz. Suriye’nin toprak bütünlüğü ile halkın bütün kesimlerinin can ve mal güvenliği fevkalade önemli.

‘GÖRMEDİĞİMİZİ ZANNETMESİNLER’

YPG Suriye’de oyunbozanlık yapıyor. Sisteme entegre olmuyor ve olumlu havayı bozuyor. YPG zaman kazanmaya çalışıyor. Bekledikleri olmayacak, istedikleri sonuç asla çıkmayacak. YPG’nin durduğu yer, yer değil. Suriye’de YPG’nin kurnazlıklarını görmüyor değiliz. Bu noktada artık tolere etmekte zorlandığımız gelişmeleri görmeye başlıyoruz.”

Related Posts

Kazada yaralanan Hanife, 9 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti

Kaza, 6 Ağustos 2025 Çarşamba günü saat 08.00 sıralarında Mescitli-Bademli Karayolu’nda meydana geldi. İddiaya göre, Hanife Soylu idaresindeki 35 ZJB 45 plakalı otomobil, karşı yönden gelen F.S. (40) yönetimindeki 35 ZCJ 56 plakalı kamyonla çarpıştı …

Lise öğrencisi BBC’yi rezil etti

İngiltere’de lise öğrencisi, BBC’nin canlı yayınında, Gazze’deki soykırımın sona erdirilmesi çağrısında bulunarak yayın kuruluşunu, soykırımın “suç ortağı” olmakla itham etti.

Adli Tıp Kurumu’ndan ‘Murat Çalık’ kararı: Cezaevinde kalabilir

Adli Tıp Kurumu, sağlık sorunları nedeniyle tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın cezaevi koşullarında kalmasının sağlık açısından sakınca taşımadığını bildirdi.

Hunter Biden sert kayaya çarptı: ‘Ya özür dile ya da tazminat öde’

ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump, Hunter Biden’ın “Jeffrey Epstein aracılığıyla Trump’la tanıştı” iddiasını iftira olarak nitelendirip 1 milyar dolardan fazla tazminat davası açmakla tehdit etti.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından ‘diploma’ tepkisi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, terfi eden bazı askerlerin diplomalarının eksik olduğuna dair basında yer alan iddialara tepki gösterdi.

Tekirdağ’da dört ilçede denize girmek yasaklandı

Tekirdağ Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle dört ilçede denize girmenin yasak olduğunu duyurdu.