Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Cebim Delik

Cebim Delik haberleri ve gündem başlıkları

Cebim Delik

Cebim Delik haberleri ve gündem başlıkları

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Özgür Özel, Soma’da Maden Faciasının Yıldönümünde Adalet Vurgusu Yaptı: “Bu Rejimi Yıkacağız”

By Tolga Yılmaz
13 Mayıs 2026 1 Min Read
Özgür Özel, Soma’da Maden Faciasının Yıldönümünde Adalet Vurgusu Yaptı: “Bu Rejimi Yıkacağız” için yorumlar kapalı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının 12. yıldönümünde Soma ilçesini ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada, “Bugün bizim için sadece bir yas günü değil; unutmamanın, unutturmamanın ve adalet için dimdik durmanın günüdür” dedi. Özel, “O gün burada haykıran 14 yaşındaki Berkan’ın haklılığına sonuna kadar sahip çıkacak ve bu AKP’nin karanlık düzenini ilk seçimde değiştireceğiz. Bu rejimi yerle bir edeceğiz!” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, maden şehitliğini ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla da anma etkinliğine katkı sağladı. “301 maden emekçimizi saygı, rahmet ve mücadele sözüyle anıyorum” diyen Özel, Madenci Anıtı’nda düzenlenen anma programında da önemli mesajlar verdi.

Özel, “Olayın yaşandığı gün buraya koştuk ve o günden bu yana 13 Mayısları birlikte geçiriyoruz. O gün burada protokolde yer alanlar, bugün yoklar; fakat o zamanki iktidar yerini şimdi bizim gibi mücadele edenlere bıraktı” dedi. Ayrıca, Soma’nın değişiminde Sosyal Haklar Derneği, 301 Madenci Derneği ve Bağımsız Maden İş Sendikası gibi kuruluşların önemli katkıları olduğuna dikkat çekti.

Adalet sistemine de eleştirilerde bulunan Özel, “Adalet celladı bugün Adalet Bakanı olarak karşımızda. Soma davasında yaşanan süreç, adaletin nasıl çiğnendiğinin bir örneği” şeklinde konuştu. Özel, sistemin rejim değişikliğine karşı direndiğini vurgulayarak, Soma’nın geçmişteki mücadelelerinin ve gelecekteki hedeflerinin altını çizdi.

Özgür Özel, “Bugün burada toplanarak unutmamak için bir araya geldik. Soma’nın haklarını savunmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek, adalet arayışlarının devam edeceğini belirtti.

Author

Tolga Yılmaz

Follow Me
Other Articles
Previous

Bilecik’te Tarihi Atlı Okçuluk Gösterisi Heyecanı

Next

Çankırı’da Sağanak Yağışlar Su Baskınlarına Neden Oldu

SON YAZILAR

  • 154 Tomahawk füzesi taşıyabilen denizaltı için yolun sonu göründü
  • Açık Radyo, RTÜK’ün lisans iptali kararını AYM’ye taşıdı
  • İzmir Gazeteciler Cemiyeti 80. yaşını dayanışma ve ödüllerle kutladı
  • Nasuh Mahruki’nin tutukluluk itirazı reddedildi: Söylemediği sözden tutuklandı
  • İran Hürmüz önerisini açıkladı: Başka hiçbir formülü kabul etmeyeceğiz. Savaşa hazırız
  • TMO’dan kritik karar: Buğdayda ihracat yasağı 16 ay sonra kaldırıldı
  • İran’dan müzakere açıklaması
  • Eskişehir’de parkta korkunç olay! 14 yaşındaki Ebrar elektrik akımına kapıldı
  • YENİ Parti sonrası Meclis’te oturma düzeni değişti: TBMM Genel Kurulu, 7 siyasi parti grubuyla toplandı
  • 6 haftanın dibini gördü: Borsa İstanbul’da sert kayıplar sürüyor

Sayaç

Copyright 2026 — Cebim Delik. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort